Στις 15 πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου η Κρητικιά Ζωή Ασουμανάκη

Η Μις Ελλάς 2022 Ζωή Ασουμανάκη από το Ρέθυμνο της Κρήτης εκπροσώπησε τη χώρα μας στο μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Miss International 2023, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου στο Τόκιο της Ιαπωνίας, κατακτώντας μία θέση στην κορυφαία 15αδα αλλά και την 1η θέση στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Στις 15 πιο όμορφες γυναίκες του κόσμου η Κρητικιά Ζωή Ασουμανάκη [εικόνες]

Ειδικότερα, η Ζωή Ασουμανάκη, η μελαχρινή καλλονή με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης εντυπωσίασε με την εμφάνιση και την προσωπικότητά της τους διοργανωτές και τους κριτές, καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας της στη πρωτεύουσα της μακρινής Ιαπωνίας, αλλά και τους χιλιάδες θαυμαστές των διαγωνισμών ομορφιάς, υμνώντας τη μεσογειακή ομορφιά της.

Να σημειώσουμε ότι ο διαγωνισμός Miss International στοχεύει κυρίως στην προώθηση της διαφορετικότητας των πολιτισμών, ενθαρρύνοντας τις υποψήφιες να προβάλλουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κουλτούρας που εκπροσωπούν.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Rethemnos.gr, η Ζωή, με τη παραδοσιακή Κρητική στολή, ζωντάνεψε για λίγα λεπτά στην σκηνή του διαγωνισμού την ιστορία της Κρήτης και των περήφανων γυναικών της, φορώντας τη Σφακιανή φορεσιά.

Στο γιλέκο και τη φούστα, η οποία κεντήθηκε στο χέρι από τη σχεδιάστρια του Κρητικού Εργαστηρίου, Βαμβουκά Εύα, είναι αποτυπωμένη η έμπνευση των Κρητών από τη φύση και την ιστορία της περήφανης νήσου κατά τα βάθη των αιώνων.

 

Ο διαγωνισμός επιδείχνοντας σεβασμό στις θρησκευτικές και πολιτιστικές πεποιθήσεις των λαών που συμμετέχουν, αποφάσισε για 2η χρονιά να παραλείψει την παρουσίαση των υποψηφίων με μαγιό ζωντανά επί σκηνής και αντ΄ αυτού να συμπεριλάβει βίντεο της εμφάνισης τους με μπικίνι ή μπουργκίνι, παρουσία μόνο της κριτικής επιτροπής, χωρίς κοινό.

Να σημειώσουμε ότι μεγάλη νικήτρια του φετινού διαγωνισμού ανακηρύχθηκε η Miss Venezuela Andrea Rubio, 1η Αν/κή Miss Colombia Sofia Osio Luna, 2η Αν/κή Miss Peru Camila Diaz Daneri και 3η Αν/κή η Miss Philippines Nicole Borromeo.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Ζωή Ασουμανάκη ξεκίνησε από το θεσμό των Κρητικών Καλλιστείων με τον τίτλο Μις Κρήτη 2021.

tilestwra