«Στόλισε» στον αέρα τον Γιώργο Λιάγκα όπως κανείς δεν τόλμησε, ο Αντώνης Πρέκας

Ο Αντώνης Πρέκας σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Χαμογέλα και πάλι”, χθες, Κυριακή, μίλησε για τα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης.

Σκληρή η κριτική του Αντώνη Πρέκα

Όπως υπογράμμισε για τον Γιώργο Λιάγκα «το θέμα είναι να βάζεις τη γλώσσα στο μυαλό και να ξέρεις τι λες. Ο Γιώργος είναι επαρκής, κάποια στιγμή υπήρξε ένα σύμπλεγμα ψυχικό για το αν πρέπει να αποδείξω ότι είμαι της σοβαράς ή ελαφράς δημοσιογραφίας. Έβαλε ένα στοίχημα με τον εαυτό του και το πέτυχε. Πολλές φορές διαπιστώνω ότι είναι αυτό που λένε συμφορά από το πολύ μυαλό. Χάνει το μέτρο».

Για τον τρόπο που γίνεται η επιλογή των προσώπων από την κρατική τηλεόραση, ο Αντώνης Πρέκας επεσήμανε “άκουσα ότι ο δημοσιογράφος είναι για να δείχνει αυτά που θέλει ο κόσμος, να ψυχαγωγεί και να μοιράζει κάποια δώρα. Αυτό είναι βαριετέ και δεν είναι ενημέρωση. Δεν μπορεί η δημοσιογραφία να γίνεται με όρους πωλήσεων στη λαϊκή αγορά. Το ερώτημα με την ΕΡΤ δεν είναι αν βάζει ηθοποιό, καραγκιόζη ή υδραυλικό. Το θέμα είναι με τι κριτήρια τους βάζει. Τα κριτήρια είναι είτε παρεΐστικά, είτε κομματικά, είτε χρηματικά”.

Όσον αφορά τις εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, σημείωσε “από τα ωραιότερα που έχω δει είναι το τρέιλερ της Φάρμας. Το Shopping Star δεν είναι θέμα παρουσιάστριας. Χρόνια τώρα ακούω για τη Βίκυ Καγιά θαρρείς και πρόκειται για την Τουίκνι του παγκόσμιου μόντελινγκ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι. Η Ελένη Μενεγάκη είναι ιστορικά πρόσωπα, από τα πιο επιδραστικά στην ελληνική τηλεόραση και ίσως ο πιο έξυπνος άνθρωπος της ελληνικής τηλεόρασης. Η Κατερίνα Καινούργιου βρίσκει τον τρόπο να εξελιχθεί και η εκπομπή της είναι ένα ομαδικό θέμα. Ο Ανδρέας Μικρούτσικος είναι επίσης από τα πιο επιδραστικά πρόσωπα της τηλεόρασης».

fanpage