Συγκινεί η Χριστίνα Κοντοβά: «Ζήτησα ένα σημάδι σε μοναστήρι για την υιοθεσία, λίγες μέρες μετά το έζησα, έκλαψα»

Για την υιοθεσία της κόρης της, Ada, μίλησε η Χριστίνα Κοντοβά στο podcast The Speakers και στον Απόστολο Κουμαρινό.

«Ακόμα συγκινούμαι, όταν μιλάω για την υιοθεσία της Ada», τόνισε η Χριστίνα Κοντοβά, που δεν έκρυψε ότι η υιοθεσία ήταν στο μυαλό της αλλά δεν το είχε αποφασίσει γι’ αυτό κι όταν βρέθηκε σε ένα μοναστήρι, ζήτησε ένα σημάδι για να προχωρήσει.

«Μου είναι δύσκολο το να θυμάμαι και το πίσω. Στο τελευταίο ταξίδι στην Αιθιοπία ήμουν με μία φίλη μου και της είπα ότι την επόμενη φορά θα γυρίσω για να υιοθετήσω παιδί.

Ήταν πολύ έντονο στο μυαλό μου το θέμα της υιοθεσίας αλλά βασανιζόμουν μέσα μου. Στην Ελλάδα δεν είναι και τόσο ανοιχτό το θέμα της υιοθεσίας. Και δεν είχα κανέναν στο περιβάλλον μου.

Βρέθηκα σε ένα μοναστήρι και ζήτησα σημάδι. Λίγες ημέρες μετά, γνώρισα μία γυναίκα που είχε υιοθετήσει ένα παιδί από την Αιθιοπία και πάνω σε αυτό, μου δείχνει τον γιο της που ήθελε να τον βαφτίσω. Έκατσα, την άκουσα, αλλά είχα ακόμα την απόστασή μου.

Λίγες ημέρες μετά, με κάλεσε η Ευγενία Σαμαρά να δω ένα θεατρικό έργο, το «Μαμά», και η πρώτη ατάκα που έλεγε είναι «μαμά, θέλω να υιοθετήσω ένα παιδί». Κι εκεί έβαλα τα κλάματα, έκλαιγα επί 1,5 ώρα. Την επόμενη ημέρα, πήρα τη γυναίκα που είχε υιοθετήσει το παιδί από την Αιθιοπία για να μου εξηγήσει τη διαδικασία», περιέγραψε η Χριστίνα Κοντοβά.

Στη συνέχεια, εξηγήσει γιατί αποφάσισε να μοιραστεί δημόσια ότι υιοθέτησε ένα κορίτσι. «Αποφάσισα να το κοινοποιήσω πρώτα από όλα γιατί έλειψα πολύ καιρό. Έλειψα 13 μήνες στην Ουγκάντα. Δε θα μου άρεσε να μπω στην Ελλάδα ξαφνικά με ένα παιδί.

Όταν ο κόσμος δε ξέρει, μπορεί να περνούν από το μυαλό του διάφορα. Έτσι αποφάσισα να το δείξω όλο. Όταν άρχισα να έχω συναισθήματα για το παιδί μετά το πρώτο δίμηνο, δε μπορούσα να διανοηθώ ότι θα αφήσω το παιδί. Μετά έκατσα 6 μήνες σερί.

Μου έλεγε η δικηγόρος μου ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία με τα χαρτιά και να γυρίσω πίσω-γιατί έβαλα σε κίνδυνο και την επιχείρησή μου-, κι εγώ επέμενα ότι το παιδί δεν θα το ξαναφήσω».

tilestwra