Συναγερμóς στην Αθήνα: Αυξημένα μέτρα λόγω Μέσης Ανατολής – Φυλάσσεται ακόμα και η Ακρόπολη

Συναγερμός στην Αθήνα: Καλά κρατεί ο συναγερμός στις Αρχές και στην Ελλάδα, μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες και τις απειλές σε όλη την Ευρώπη

Ενισχυμένη φύλαξη σε πιθανούς στόχους, επιπλέον φρούρηση και στην Ακρόπολη.

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση στην ΕΛ.ΑΣ., για φύλαξη αρκετών στόχων και ειδικότερα σε χώρους συγκέντρωσης αρκετών πολιτών.

Σύμφωνα με το Mega, τα μέτρα αυτά είναι παρόμοια με αυτά που έχουν ληφθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή, υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων, ανάλογο με αυτό που έγινε τη Δευτέρα (15/10) στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, παρουσιάστηκε και σχετικό έγγραφο της Ελληνικής Αστυνομίας το οποίο αναφέρει πως ζητείται φρούρηση στόχων διπλωματικών αντιπροσωπειών και πρεσβειών Ισραηλινού ενδιαφέροντος, Παλαιστινιακού ενδιαφέροντος αλλά και Ιρανικού ενδιαφέροντος. Είναι ένα γενικευμένο κλίμα μέτρων από πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., χωρίς πάντως να υπάρχει κάποια πληροφόρηση για επικείμενο χτύπημα στην Ελλάδα.

Στη λίστα με τους πιθανούς στόχους που θα πρέπει να φυλάσσονται, είναι μέρη στα οποία επίκειται μεγάλη συγκέντρωση πολιτών και ανάμεσά τους βρίσκεται ακόμα και ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης.

Σε κάθε περίπτωση, δεν χρειάζεται να υπάρξει πανικός ανάμεσα στους πολίτες καθώς, όπως επαναλαμβάνεται, δεν υπάρχει πληροφορία για επικείμενο χτύπημα αλλά τα μέτρα λαμβάνονται στο πλαίσιο της πρόληψης και της αποτροπής.

Συναγερμός στην Αθήνα: Αυξημένα μέτρα λόγω Μέσης Ανατολής – Φυλάσσεται ακόμα και η Ακρόπολη

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τo κανάλι της ομάδας στο Telegram την Τρίτη, το οποίο είπε ένας από τους μαχητές του πραγματοποίησε την επίθεση που σκότωσε τα δύο άτομα.

Υπενθυμίζεται πως μετά από ανθρωποκυνηγητό, η αστυνομία πυροβόλησε θανάσιμα τον ύποπτο σε ένα καφέ στην περιοχή Schaerbeek στις βόρειες Βρυξέλλες στις Τρίτη πρωί.

Το όπλο του, ένα καλάσνικοφ με το οποίο πραγματοποίησε τις επιθέσεις βρέθηκε επιτόπου δίπλα στον δράστη.

tilestwra