Συνιστά νέα αναβολή στην έναρξη της σχολικής χρονιάς για λόγους υγειονομικής ασφάλειας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, συνιστά νέα αναβολή για την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς, μετά το «σαρωτικό» πέρασμα της φονικής κακοκαιρίας Daniel.

Λόγω των σοβαρών προβλημάτων που έχουν προκύψει εξαιτίας της θεομηνίας που έπληξε το νομό και μέσω ανακοίνωσης αναφέρει ότι πρωτίστως πρέπει να διασφαλιστεί η ασφαλής πρόσβαση στα σχολεία όλων των μαθητών και φυσικά η υγιεινή και το κατάλληλο πόσιμο νερό.

Τι αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας

Συγκεκριμένα αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι:

«Μετά από την έστω καθυστερημένη και ελλιπή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ, που αναφέρει ότι το νερό της είναι ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας για λόγους υγειονομικής ασφάλειας και πρόληψης, συνιστά την αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς μέχρι να υδροδοτηθεί η πόλη με νερό κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, να καθαριστούν και να απολυμανθούν οι αυλές και τα σχολικά κτίρια και να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στα σχολεία με καθαρή πόλη χωρίς σκόνη και σωρούς λάσπης».

Όπως είναι γνωστό μετά από μία αναβολή μίας εβδομάδας, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Μαγνησία και την υπόλοιπη Θεσσαλία έχει προγραμματιστεί να ανοίξουν την προσεχή Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου.

Πηγή