Συντριπτική νίκη Δούκα στον Δήμο Αθηναίων – Ράκος ο Κώστας Μπακογιάννης: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

Με καταμετρημένο το 97%, ο Χάρης Δούκας συγκεντρώνει 55,9% και ο Κώστας Μπακογιάννης 44,03%

Ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι τηλεφώνησε στον Χάρη Δούκα για συγχαρητήρια, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η ευθύνη για το αποτέλεσμα βαραίνει τον ίδιο. «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά» δήλωσε ο Κ. Μπακογιάννης.

Τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση των αποτελέσματων από τις δημοτικές εκλογές 2023 έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αφού είπε ότι έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Χάρη Δούκα επισημαίνοντας πως δόθηκε ένας «ουσιαστικός προεκλογικός αγώνας», δήλωσε: «Είμαστε στη διάθεσή του. Ευχαριστώ όλη μου την ομάδα για τον καταπληκτικό αγώνα που δόθηκε. Η ευθύνη του αποτελέσματος είναι αποκλειστικά δική μου. Φεύγω όπως μπήκα, με το κεφάλι ψηλά…».

νατροπή υπέρ του Χάρη Δούκα σημειώθηκε στον Δήμο Αθηναίων, αφού εκλέχθηκε με πάνω από 55% έναντι 44,03% του Κώστα Μπακογιάννη. Η μεγάλη αποχή- η συμμετοχή μόλις ξεπέρασε το 24%, καθώς δεν υπήρχε η παράλληλη εκλογή της Περιφέρεια Αττικής – φαίνεται ότι ευνόησε τον Χάρη Δούκα, που έχει λάβει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, λίγο πριν από τις 20.00 της Κυριακής η SingularLogic εκτίμησε ότι η μάχη έχει κριθεί.

Η αντίδραση από το επιτελείο Δούκα

Παρά την αρχική συγκρατημένη αισιοδοξία, γρήγορα το επιτελείο του επιβεβαίωσε την καθαρή νίκη, συγκεντρώνοντας αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα της Αθήνας.

«Την περασμένη Κυριακή οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι άνοιξαν τον δρόμο για τη μεγάλη αλλαγή στην πόλη μας. Σήμερα ολοκληρώνουμε το άλμα για την Αθήνα του αύριο. Για μια Αθήνα πράσινη και καθαρή, ασφαλή και δημιουργική, για όλους. Προϋπόθεση είναι η μεγάλη συμμετοχή. Ελάτε να ψηφίσετε με αισιοδοξία. Πάρτε αυτή την αναμέτρηση στα χέρια σας, για τη ΝΙΚΗ της Αθήνας. Για να μείνει ζωντανή η ελπίδα. Ελάτε μαζί να νικήσουμε», είχε δηλώσει ο κ. Δούκας νωρίς το πρωί προσερχόμενος στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

tilestwra