“Σ’ ευχαριστώ που αγαπάς το παιδί μου. Εύχομαι η ώρα η καλή”

Στη μητριά της κόρης της γράφει ένα γράμμα μία μητέρα, προκειμένου να της εκφράσει τις ευχαριστίες της, που στάθηκε δίπλα στο παιδί της, σαν δεύτερη μάνα.

Η ιστορία της μητέρας

“Στην αρχή δεν σε ήθελα. Δεν ήθελα η κόρη μου να αποκτήσει μητριά. Όταν ήμουν παιδί δεν φανταζόμουν μία οικογένεια που θα περιλαμβάνει και σένα. Δεν ήθελα βοήθεια από μία άλλη γυναίκα για να μεγαλώσω το παιδί μου. Το σχέδιό μου περιελάμβανε εμένα, τον άντρα μου και τα παιδιά μας, όχι εσένα.

Αμφιβάλλω όμως αν ήθελες και εσύ να είσαι μέρος της ζωής μας. Αμφιβάλλω αν ήθελες να γίνεις ποτέ μάνα σε ένα παιδί που δεν γέννησες. Σίγουρα σαν παιδιά είχαμε τα ίδια σχέδια: έναν άντρα και τα παιδιά μας και όχι εγώ να μπλέκομαι στην οικογένειά σου και εσύ στη δική μου. Είμαι σίγουρη ότι όταν ονειρευόσουν να γίνεις μητέρα, φανταζόσουν την πρώτη εκείνη ημέρα στο μαιευτήριο και όχι τη μέρα που θα παντρευόσουν τον πρώην άντρα μου.

Λένε ότι όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός τα βλέπει και γελά. Όταν χώρισα από τον πρώην άντρα μου ήξερα ότι κάποια στιγμή θα εμφανιζόσουν. Στο μυαλό μου σε είχα πλάσει σαν ένα τέρας που θα παραγκώνιζε την κόρη μου. Βαθιά μέσα μου ήλπιζα να είσαι έτσι για να μην σε αγαπήσει κανείς. Σκεφτόμουν έτσι γιατί δεν ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω το γεγονός ότι μία άλλη γυναίκα θα γινόταν γυναίκα του άντρα μου και μάνα του παιδιού μου, απουσία μου.

Kαι τότε ήρθες εσύ. Όταν σε πρωτογνώρισα, παραδέχομαι ότι δεν ήσουν όπως σε είχα φτιάξει στο μυαλό μου και μία μικρή ζήλια την ένιωσα. Έπρεπε να ήσουν τρομακτική απωθητική, αλλά δεν ήσουν. Ήσουν εκπληκτικά όμορφη. Μια όμορφη, ήρεμη, γλυκιά γυναίκα.

Η συνέχεια της ιστορίας

Από το βλέμμα σου κατάλαβα ότι η γνωριμία μας ήταν εξίσου δύσκολη και για σένα. Τότε η καρδιά μου αμέσως μαλάκωσε. Το ευγενικό σου χαμόγελο με κάλμαρε, αλλά εξακολουθούσα να σε μισώ. Ποια ήσουν εσύ και με ποιο δικαίωμα κατέστρεφες τα σχέδιά μου;

Ήθελα να σε βλάψω με κάθε τρόπο, αλλά με τον τρόπο σου το έκανες αδύνατο. Δεν μπορούσα να βλάψω ένα τέτοιο πλάσμα. Ήταν τέτοια η καλοσύνη σου και η αγάπη σου προς το παιδί που δεν μου άφηνες περιθώρια. Αποδέχθηκες την κόρη μου από την αρχή και αγάπησες και εκείνη και το μπαμπά της άνευ όρων. Άργησα να το καταλάβω, αλλά αυτό ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσες να μας δώσεις. Όλα αυτά τα χρόνια συμπεριέλαβες την κόρη μου σε ό, τι κι αν έκανες και την κάνεις να αισθάνεται αποδοχή και αγάπη. Βάζεις τη σχέση της με τον μπαμπά της πάνω από τη δική σας. Μόνο μία γενναία και θαρραλέα γυναίκα ξέρει πως να το κάνει αυτό.

Ήξερα ότι όταν ο μπαμπάς της και εγώ αποφασίσαμε να χωρίσουμε και να ζήσουμε σε χωριστά σπίτια, θα υπήρχαν φορές που θα χρειαζόταν εμένα, τη μητέρα της και δεν θα ήμουν εκεί. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαι ευτυχισμένη που εσύ βρίσκεσαι εκεί. Είμαι ευγνώμων που τώρα στην εφηβεία έχει εσένα δίπλα της. Ποτέ δεν την απέρριψες, ποτέ δεν την αγνόησες, ποτέ δεν την έκανες στην άκρη. Έχει μία δεύτερη μαμά που κάνει εκπληκτική δουλειά.

Η μητριά της κόρης της σεβάστηκε τη θέση της ως μαμά από την αρχή
Σεβάστηκες τη θέση μου ως μαμά της από την αρχή. Το εκτιμώ όταν με παίρνεις τηλέφωνο για να με ρωτήσεις αν συμφωνώ με κάποια απόφαση που πήρες και αφορά το παιδί. Ξέρω ότι η σχέση που έχουμε είναι σπάνια. Δεν είναι συνηθισμένο μαμά και μητριά να αγαπιούνται και να αντιμετωπίζουν η μία την άλλη με σεβασμό και εκτίμηση. Είσαι πραγματικά δώρο Θεού για μένα.

Με τον τρόπο που τη μεγαλώνεις, το θάρρος που της δίνεις και την αγάπη που της προσφέρεις, τη βοηθάς να γίνει μία σωστή γυναίκα και μητέρα στο μέλλον γιατί μεγαλώνει με περισσότερη αγάπη απ’ ότι μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Δεν ήταν επιλογή της να έχει διαζευγμένους γονείς και παρόλο που δεν ήθελα ποτέ κάτι τέτοιο για το παιδί μου είμαι ευγνώμων που τώρα έχει τέσσερις γονείς που την αγαπούν και τη σέβονται. Είδες τελικά πόσο εύκολα μπορεί να μετατραπεί μία αποτυχία σε ευλογία όταν υπάρχει σεβασμός, αγάπη και συνεννόηση;

Δεν είμαστε εδώ για να συμπληρώνουμε η μία την άλλη. Είσαι μητέρα της όταν είναι μαζί σου και είμαι μητέρα της όταν την έχω εγώ. Χαίρομαι που σε παίρνει τηλέφωνο για να σου πει τις περιπέτειες της όταν είναι σπίτι μου. Δεν ζηλεύω πια. Είμαι υπερήφανη. Συγκινούμαι όταν τη βλέπω να σε αγκαλιάζει και να σε σφίγγει. Πολλές φορές πρέπει να βάλουμε στην άκρη τον εγωισμό μας και να δούμε τι είναι καλό για τους άλλους και εσύ είσαι ό, τι καλύτερο μπορούσε να τύχει στο παιδί μου. Όταν μία μητέρα δεν αποδέχεται τη μητριά του παιδιού της κάνει τα πράγματα χειρότερα. Το παιδί μεγαλώνει σε ένα ανθυγιεινό περιβάλλον και εξελίσσεται σε έναν ενήλικα ανισόρροπο, προβληματικό και ανίκανο να δημιουργήσει πραγματικές και υγιείς σχέσεις.

Σε ευχαριστώ για όσα έχεις κάνει για μας και σου υπόσχομαι να σέβομαι πάντα όποια σου απόφαση και να μη σε μειώσω ποτέ στα μάτια της κόρης μου. Δεν πρόκειται ποτέ να σε κάνω να αισθανθείς σαν να μην είσαι μητέρα της. Θα τη μεγαλώσω μαθαίνοντας της να είναι ευγνώμων και για τις δυο μας. Εύχομαι η σχέση μας να είναι πάντα ειρηνική.

Σε αγαπώ πολύ. Ο Θεός να σε έχει καλά. Να ευτυχήσεις στο γάμο σου και να είσαι πάντα ευλογημένη”.

fanpage