Τέλειος ύπνος: Η αποτελεσματική μέθοδος για να κοιμάσαι καλά κάθε βράδυ και να ξυπνάς γεμάτος ενέργεια το πρωί

Η μυστική φόρμουλα για τέλειο ύπνο με τίτλο “10-3-2-1-0”, την οποία έχει αναπτύξει ο γυμναστής Κρεγκ Μπάλανταϊν, θα σας κάνει να κοιμηθείτε τέλεια το βράδυ και να ξυπνήσετε γεμάτοι ενέργεια το επόμενο πρωί.

 Όχι διεγερτικά ροφήματα 10 ώρες πριν τον ύπνο

O Κρεγκ πιστεύει ότι ο καλός βραδινός ύπνος ξεκινάει κατά την διάρκεια της μέρας και γι’ αυτό πρέπει να ετοιμαστείτε για ύπνο αρκετή ώρα πριν ξαπλώσετε.

Τόσες ώρες χρειάζονται για να καθαριστεί ο οργανισμός από τα διεγερτικά που περιέχονται στην καφεΐνη. Οπότε όχι καφές, πράσινο ή μαύρο τσάι, ενεργειακά ροφήματα ή Coca cola σε αυτό το διάστημα.

 Όχι φαγητό και αλκοόλ τρεις ώρες πριν τον ύπνο

Μην φάτε τίποτα ή καταναλώσετε αλκοόλ, αν έχουν μείνει μόνο 3 ώρες μέχρι να κοιμηθείτε. Το σώμα μας καταναλώνει πολύ μεγάλη ενέργεια για να ξεφορτωθεί όλα τα κακά συστατικά που υπάρχουν στο αλκοόλ και σε ένα πολύ βραδινό γεύμα.

Σε αυτή την περίπτωση, τα βράδια όταν είστε στο σπίτι σας και χαλαρώνετε μετά από μια μέρα στη δουλειά, το σώμα σας λειτουργεί με πλήρη ισχύ. Το αποτέλεσμα είναι να ξυπνάτε έχοντας την αίσθηση ότι σκάβατε όλο το βράδυ.

 Όχι δουλειά δύο ώρες πριν τον ύπνο

Από εδώ και πέρα σταματήστε να δουλεύετε και να σκέφτεστε κάτι σχετικό με τη δουλειά. Αφήστε το για την επόμενη μέρα.

 Όχι οθόνες μία ώρα πριν τον ύπνο

Από αυτό το σημείο σταματήστε να βλέπετε τηλεόραση ή να είστε μπροστά από την οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή. Επιτρέψτε στο μυαλό και τα μάτια σας να ξεκουραστούν.

Μην βάζετε αναβολή στο ξυπνητήρι

Κλείστε το ξυπνητήρι σας και σηκωθείτε αμέσως από το κρεβάτι. Μην πέσετε στην παγίδα του να πατάτε αναβολή κάθε 5 λεπτά. Το να σηκωθείτε αμέσως μόλις χτυπήσει το ξυπνητήρι, θα σας βοηθήσει να σας γίνει αυτό συνήθεια.

Ποια στάση ύπνου έχει τα καλύτερα αποτελέσματα

Η στάση του ύπνου είναι πολύ σημαντική και μπορεί να επηρεάσει την υγεία και το πώς αισθανόμαστε. Κοιμηθείτε ανάσκελα αν θέλετε να φαίνεστε νεότεροι για περισσότερο διάστημα.

Αυτή η θέση δημιουργεί λιγότερες ρυτίδες και γραμμές, γιατί δεν ασκείται πίεση στο πρόσωπο. Επίσης, αυτή η θέση εμποδίζει και την χαλάρωση του στήθους.

tilestwra