Τα Σημάδια που δείχνουν ότι τα ΝΕΦΡΑ σας δεν λειτουργούν σωστά

Τα νεφρά είναι σημαντικά όργανα του οργανισμού που έχουν πολλαπλές λειτουργίες, όπως το φιλτράρισμα του αίματος, την αποβολή των άχρηστων ουσιών και την παραγωγή ορμονών. Όταν τα νεφρά δεν λειτουργούν σωστά, μπορεί να εμφανιστούν διάφορα συμπτώματα, τα οποία συχνά δεν αναγνωρίζονται ή συγχέονται με άλλα προβλήματα υγείας.

Κόπωση

Η κόπωση είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα της νεφρικής νόσου. Αυτό συμβαίνει επειδή τα νεφρά δεν μπορούν να φιλτράρουν αποτελεσματικά τις τοξίνες από το αίμα, με αποτέλεσμα αυτές να συσσωρεύονται και να προκαλούν κόπωση, αδυναμία και δυσκολία συγκέντρωσης.

Κακός ύπνος

Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή του ύπνου που χαρακτηρίζεται από διακοπτόμενος ύπνος λόγω της αναπνοής που σταματά ή επιβραδύνεται για σύντομο χρονικό διάστημα. Μελέτες έχουν δείξει ότι η υπνική άπνοια μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης νεφρικής νόσου.

Φαγούρα

Η φαγούρα μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με νεφρική νόσο λόγω της συσσώρευσης τοξινών στο αίμα. Η φαγούρα μπορεί να είναι πιο έντονη στα χέρια, τα πόδια και το κεφάλι.

Πρήξιμο

Το πρήξιμο στα χέρια, τα πόδια και το πρόσωπο μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι τα νεφρά σας δεν μπορούν να αποβάλουν αποτελεσματικά το νάτριο και το νερό από το σώμα.

Κράμπες στους μύες

Οι κράμπες στους μύες μπορεί να εμφανιστούν λόγω της ανισορροπίας των ηλεκτρολυτών, όπως το νάτριο, το ασβέστιο και το κάλιο. Αυτή η ανισορροπία μπορεί να προκληθεί από τη νεφρική νόσο.

Δύσπνοια

Η δύσπνοια μπορεί να εμφανιστεί λόγω της αναιμίας, η οποία είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα δεν παράγει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν το οξυγόνο στο σώμα, επομένως η έλλειψή τους μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια.

Μειωμένη όρεξη

Η μειωμένη όρεξη μπορεί να προκληθεί από τη νεφρική νόσο λόγω της συσσώρευσης τοξινών στο αίμα. Οι τοξίνες αυτές μπορούν να επηρεάσουν τον εγκέφαλο και να μειώσουν την όρεξη.

Δυσάρεστη αναπνοή

Η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να προκληθεί από την ουραιμία, μια κατάσταση που προκαλείται από τη συσσώρευση τοξινών στο αίμα.

Αφρώδη, καφέ ή ούρα με αίμα

Η αφρώδης ούρηση μπορεί να είναι σημάδι υπερβολικής ποσότητας πρωτεΐνης στα ούρα. Η πρωτεΐνη στα ούρα μπορεί να προκληθεί από τη νεφρική νόσο. Τα καφέ ή κόκκινα ούρα μπορεί να είναι σημάδι αιμορραγίας στα νεφρά ή στο ουροποιητικό σύστημα.

Συμπέρασμα

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα πιθανά συμπτώματα της νεφρικής νόσου, ώστε να μπορέσουμε να τα αναγνωρίσουμε έγκαιρα και να αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια. Εάν παρατηρείτε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.



Το διαβάσαμε ΕΔΩ