Τα 4 ζώδια που προσπαθούν να κάνουν τον σύντροφο τους καλύτερο άνθρωπο

Τα ζώδια που προσπαθούν να κάνουν τον σύντροφο τους καλύτερο άνθρωπο

Κάποια ζώδια έχουν έμφυτες τις ικανότητες να βρίσκουν τους σωστούς τρόπους για να αναδεικνύουν την καλή φύση του συντρόφου τους. Πιστεύουν ότι μπορούν να ζήσουν καλύτερες και ουσιαστικότερες ζωές πραγματοποιώντας μαζί πολλές καλές πράξεις και διατηρώντας ενεργή την αίσθηση της ανθρωπιάς τους. Έτσι, τους αρέσει να δείχνουν στον σύντροφό τους ότι εκτιμούν τις θετικές του ιδιότητες και μπορούν να αναγνωρίζουν σχεδόν με την πρώτη ματιά την καλοσύνη που υπάρχει μέσα του. Αυτά τα ζώδια λατρεύουν τη δοτικότητα και την αλληλεγγύη στη σχέση τους και αντλούν χαρά και ικανοποίηση από τις προσπάθειες που καταβάλλουν για να ενισχύσουν τις ηθικές αξίες και πράξεις του συντρόφου τους για το κοινό καλό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Οι Παρθένοι είναι γνωστοί για τη δοτικότητα, τη γοητεία και την ευγενική προσωπικότητα τους. Ηρεμούν με το δικό τους ήπιο τρόπο και τόνο το ταίρι τους και το εμπνέουν με τη στάση τους, ώστε να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Πάντα νοιάζονται υπερβολικά για τους αγαπημένους τους και κατά συνέπεια ενδιαφέρονται ακόμα περισσότερο για την ευχαρίστηση και την ευημερία του συντρόφου τους, σε φυσικό αλλά και ψυχικό επίπεδο. Δουλεύουν σκληρά για να διατηρήσουν την οικονομική σταθερότητα αλλά και την αρμονία στις σχέσεις τους και πιστεύουν στην καλοσύνη. Δίνοντας έμφαση στις θετικές ιδιότητες και επικροτώντας τις ανιδιοτελής πράξεις, τους κάνουν πιο δεκτικούς στο να βοηθήσουν για παράδειγμα γονείς που αντιμετωπίζουν κάποιο μικρό πρόβλημα υγείας με τις γνωστές εξετάσεις και τα τρεχάματα τους, παρά να φύγουν για διακοπές. Στην πραγματικότητα, αυτά τα άτομα είναι εξαιρετικά στο να βρίσκουν μια μέση λύση και να κάνουν τον σύντροφο τους να νιώθει σεβασμό και αγάπη ανά πάσα στιγμή. Έχουν μια ισχυρή συναισθηματική σύνδεση με το ταίρι τους και είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο ως ζευγάρι. Ενισχύουν τις αρετές στη φύση του συντρόφου τους δίνοντάς τους τα εύσημα, αλλά και κάνοντας αυτό που πρέπει, πρώτοι εκείνοι, όταν πρόκειται να επιλέξουν ανάμεσα σε αυτό που είναι σωστό και σε αυτό που είναι εύκολο. Οι Παρθένοι προσφέρουν στον άνθρωπο τους σταθερή αγάπη, ανιδιοτέλεια και υποστήριξη, κάτι που προάγει τον ηθικό τους χαρακτήρα. Οι Παρθένοι πιστεύουν, ελπίζουν και προσπαθούν ενεργά να ενθαρρύνουν τον σύντροφό τους να συνεχίσει να βγάζει τον καλύτερο εαυτό του και μπορεί με αυτόν το τρόπο να εμπνεύσουν θετικές αλλαγές ακόμη και σε άλλους τομείς της ζωής του.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι Αιγόκεροι είναι υπεύθυνοι σε όλα τα επίπεδα και γι’ αυτό είναι οι πιο αξιόπιστοι και αφοσιωμένοι σύντροφοι. Αυτά τα ζώδια της γης συχνά επιδεικνύουν τη στοργή τους με πράξεις και ευγενικές χειρονομίες που έχουν σκεφτεί διεξοδικά, όπως ιδιαίτερα στοχευμένα δώρα ή προφέροντας εξασφάλιση κάποιου είδους, αλλά και εμπειρίες που θα μείνουν αξέχαστες όπως επιλεγμένα θεάματα ή ταξίδια. Θέλουν να αφιερώσουν αγάπη και στοργή σε εκείνους που νοιάζονται, για να επηρεάσουν την ψυχή τους βαθιά και με ανεξίτηλο τρόπο. Άλλωστε αυτό το ζώδιο του Κρόνου, του μεγάλου δασκάλου του ουράνιου στερεώματος, θέλει να διδάσκει και να διαμορφώνει ηθικές αξίες γιατί είναι κομμάτι της φύσης του. Οι Αιγόκεροι πιστεύουν ότι όταν δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους, τον χρόνο, τον κόπο και τη σοφία ζωής που έχουν συγκεντρώσει, τότε μόνο λειτουργεί το καλό παράδειγμα και γι’ αυτό κάνουν ό,τι μπορούν για εκείνους που έχουν την ανάγκη τους ή που μπορούν να βοηθήσουν. Το ίδιο ισχύει και για το ταίρι τους στο οποίο πραγματικά επενδύουν όλα τα παραπάνω. Είναι σύντροφοι αλλά και μέντορες για όσους αγαπούν και τους βλέπουν σαν ένα κομμάτι του εαυτού τους που μαθαίνει, εξελίσσεται και που χρειάζεται πάντα μια ώθηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν υπάρχει αυτή η αφοσίωση στον σκοπό και η πίστη στις δυνατότητες του αγαπημένου τους, προκύπτει αβίαστα μια μακροχρόνια και δυνατή σχέση αγάπης. Επιπλέον, τους αρέσει να επικροτούν τις θετικές ιδιότητες του ανθρώπου τους, ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο για την κοινή τους ανάπτυξη και εξέλιξη σαν ζευγάρι. Εστιάζοντας στα θετικά χαρακτηριστικά της αδελφής ψυχής τους, οι Αιγόκεροι δημιουργούν ένα περιβάλλον όπου ο σύντροφος τους αισθάνεται ασφάλεια και επιθυμεί να συνεισφέρει έτσι κι εκείνος με διάφορους τρόπους, για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. Αυτό διευκολύνει και τους δύο να συμμετέχουν σε καλές πράξεις και ακόμη και να βοηθούν από κοινού τους μη προνομιούχους. Αυτά τα ζώδια της γης, κάνουν συχνά τον σύντροφό τους να αισθάνεται σαν το κέντρο του σύμπαντός τους και καλλιεργούν μια ζωντανή και αλληλέγγυα ατμόσφαιρα στη σχέση τους.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Οι Υδροχόοι είναι φιλικά άτομα με λογική και ιδεαλισμό και ξέρουν πώς να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Αυτά τα ζώδια του αέρα αρέσκονται να τους αναγνωρίζουν ως ξεχωριστούς, ικανούς και γενναιόδωρους όλοι οι άνθρωποι στη ζωή τους, αλλά και ο σύντροφός τους ακόμα περισσότερο. Στην πραγματικότητα, όταν αποφασίζουν να δεσμευτούν πιστεύουν ότι το να δείξουν το καλύτερο εαυτό τους μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία μιας καλής και ουσιαστικής σχέσης. Η πιο μεγάλη τους επιθυμία είναι να οικοδομήσουν έναν ξεχωριστό δεσμό, όπου και οι δύο θα αισθάνονται ότι ο κοινωνικός περίγυρος τους σέβεται, τους εκτιμά και τους βλέπει ως ενεργά και αλληλέγγυα μέλη. Προάγοντας την ευαισθητοποίηση και αναγνωρίζοντας τα δυνατά σημεία του συντρόφου, δείχνοντας παράλληλα την εκτίμησή τους μετά από κάθε καλή σκέψη και πράξη, ο Υδροχόος συμβάλλει στην αύξηση της αλτρουιστικής πλευράς του αγαπημένου του. Αυτό λειτουργεί ενωτικά και ενθαρρύνει και τις δύο πλευρές να εργαστούν μαζί για την ευημερία όσων έχουν ανάγκη. Λειτουργεί επίσης σαν κόλλα που μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο θετική και δεμένη σχέση. Οι Υδροχόοι πάντα βοηθούν τον σύντροφό τους να επιλέξει το σωστό όταν μια κατάσταση τους δημιουργεί κάποιο εσωτερικό διχασμό και να παίρνει τη σωστή απόφαση όποτε έχει περάσει μια δύσκολη μέρα. Επιλέγουν συνήθως συντρόφους με ισχυρές απόψεις, ηθική και τσαγανό και εκτιμούν την καλοπροαίρετη πλευρά τους περισσότερο από οτιδήποτε άλλο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Οι Καρκίνοι έχουν ιδιαίτερη συναισθηματική ευφυΐα, έχουν ενσυναίσθηση και είναι πολύ ρομαντικοί και γενναιόδωροι άνθρωποι. Όμως επιθυμούν να είναι και ο σύντροφός τους το ίδιο ανιδιοτελής με εκείνους, γι’ αυτό είναι σημαντικό να δημιουργήσουν σχέση με κάποιον που εκτιμά εξίσου αυτόν τον τρόπο ζωής. Αυτά τα ζώδια του νερού πιστεύουν ότι η επιτυχία οποιασδήποτε σχέσης καθορίζεται τελικά από το πόσο δοτικοί είναι στο περιβάλλον, στην οικογένεια, στην εργασία, στην κοινότητά ή τη χώρα τους και έτσι και η δική τους εξαρτάται από την προθυμία τους να υποστηρίζονται μεταξύ τους αλλά και να υποστηρίξουν τους άλλους. Στον πυρήνα τους οι Καρκίνοι είναι τροφοί, που αισθάνονται ότι επιτελούν το καθήκον τους όταν είναι χρήσιμοι. Έχουν μια έμφυτη κατανόηση των επιθυμιών και των συναισθημάτων του συντρόφου τους και συχνά θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να κάνουν τη δύναμη του χαρακτήρα του ανθρώπου τους να λάμψει. Οι ίδιοι δείχνουν διαρκώς τη φροντίδα και τη καλοσύνη τους, όπως για παράδειγμα να προετοιμάζουν φαγητό ή να δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον για όποιον το ταίρι τους θέλει να περιποιηθεί ή να καλέσει. Οι Καρκίνοι συνήθως ευχαριστούν το ταίρι τους καθώς χαίρονται να δίνουν ένα καλό παράδειγμα. Συχνά επίσης, προσπαθούν να τον/την παροτρύνουν να είναι μαζί πιο κοινωνικά ενεργοί, καθώς κάθε προσφορά ενθαρρύνει στο να βλέπουν τους άλλους με πιο θετικό πρίσμα και καλλιεργεί μια αίσθηση κοινού σκοπού. Είναι ένα αίσθημα ευθύνης, που όμως μειώνει τα άγχη, την εσωτερική μοναξιά και τις αρνητικές σκέψεις, γιατί οι ψυχές προσφέροντας πάντα νιώθουν ότι βγαίνουν κερδισμένες.

tilestwra