Τα 4 πράγματα που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τη βιολογική σας ηλικία κατά 4 χρόνια μέσα σε 9 μήνες

Ο ειδικός στη βιολογική ηλικία Steve Horvath, αποκάλυψε τα 4 πράγματα που έκανε και μέσα σε 9 μήνες μείωσε τη δική του κατά 4 χρόνια.

Ο Steve Horvath ήταν ο πρώτος που κατάλαβε ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το σάλιο για να προσδιορίσεις μέσω DNA πόσο γρήγορα γερνάει το σώμα ενός ατόμου τουλάχιστον κατά προσέγγιση.

«Εκείνη την εποχή ήταν μια πολύ καινοτόμα διαπίστωση το ότι μπορείς να… φτύσεις σε ένα ποτήρι και να μετρήσεις την ηλικία σου», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο βιοστατιστικός στο Insider.

Στο ίδιο μέσο, ο Steve Horvath αποκάλυψε τα 4 πράγματα που έκανε και μέσα σε 9 μήνες μείωσε την βιολογική του ηλικία κατά 4 χρόνια!

Πρώτον, μείωσε το ψωμί και τα ζυμαρικά και αύξησε την κατανάλωση κατεψυγμένων λαχανικών.

Δεύτερον ρύθμισε τα επίπεδα της χοληστερόλης του με κατευθύνσεις γιατρού.

Ο Horvath έπαιρνε ήδη μια χαμηλής δόσης στατίνης, αλλά αύξησε με συμβουλή του γιατρού του τη δόση

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι στατίνες μπορούν να έχουν σημαντική επίδραση στην υγιή γήρανση, σε άτομα που κινδυνεύουν να έχουν καρδιακά προβλήματα. Μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής ενός ατόμου, ενώ βοηθούν στην απομάκρυνση της κακής χοληστερόλης από το αίμα σας.

Τρίτον, άρχισε να παίρνει τουλάχιστον 5 διαφορετικά συμπληρώματα διατροφής, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D.

Τέταρτον, ξεκίνησε να κάνει καθημερινά ένα γρήγορο, ανηφορικό περίπατο για περίπου 20 λεπτά κάθε βράδυ μετά το δείπνο.

Περίπου εννέα μήνες μετά από αυτό το μικρό (και πολύ αντιεπιστημονικό) πείραμα, ο Horvath έλεγξε ξανά τη βιολογική του ηλικία.

Με έκπληξη ανακάλυψε ότι η βιολογική του ηλικία είχε μειωθεί κατά 4 χρόνια ευθυγραμμιζόμενος σχεδόν απόλυτα με την πραγματική ηλικία του.

Πηγή