Τελικά είναι σωστό να πλένουμε τα δόντια μας πριν ή μετά το φαγητό Γιατρός αποκαλύπτει

Το αν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας πριν ή μετά το φαγητό είναι μια ερώτηση που απασχολεί πολλούς ανάμεσά μας. Ένας γιατρός χρησιμοποίησε το TikTok και πήρε θέση για αυτό το αιώνιο δίλημμα.

Εδώ και χρόνια, οι άνθρωποι χωρίζονται σε δύο στρατόπεδα: σε εκείνους που δίνουν προτεραιότητα στο να απομακρύνουν την πρωινή αναπνοή με το που ξυπνούν και σε εκείνους που προτιμούν να απολαύσουν το πρωινό τους πριν φροντίσουν τη στοματική τους υγιεινή. Ο Dr. Sooj ρίχνει φως στο ποια προσέγγιση είναι πιο ωφέλιμη για την οδοντική σας υγεία.

@doctorsooj

Should you brush teeth before or after breakfast? Doctor explains | #toothcare #teethhealth #toothhealth #dentalcare #dentalhealth #brushteeth #dentist #doctorexplains

♬ original sound Dr Sooj

Ο Dr. Sooj εξηγεί: «Γιατί πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν από το πρωινό; Όταν τρώτε ή πίνετε κάτι, το pH του στόματός σας γενικά πέφτει. Αυτό το καθιστά πιο όξινο. Αν στη συνέχεια πάτε αμέσως και αρχίσετε να βουρτσίζετε τα δόντια σας, ουσιαστικά βουρτσίζετε το οξύ μέσα στα δόντια σας, φθείρετε το σμάλτο και αν αυτό συμβεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε εκθέτετε κάτι που ονομάζεται οδοντίνη, το οποίο είναι το στρώμα κάτω από το σμάλτο αυτό το στρώμα είναι οπουδήποτε μεταξύ κίτρινου και καφέ και αυτό σημαίνει ότι τα δόντια σας μπορεί τελικά να γίνουν πιο κίτρινα».

Με άλλα λόγια, το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωση όξινων τροφίμων ή ποτών μπορεί ενδεχομένως να βλάψει το σμάλτο των δοντιών σας με την πάροδο του χρόνου.

Έτσι, η ετυμηγορία είναι δεδομένη: το βούρτσισμα των δοντιών σας πριν από το πρωινό είναι η συνιστώμενη προσέγγιση. Μειώνει την ανάγκη αναμονής και συμβάλλει στην προστασία των δοντιών σας πριν από τις δυνητικά καταστροφικές για το σμάλτο επιδράσεις των όξινων τροφών ή ποτών.

Ωστόσο, για όσους προτιμούν να απολαύσουν πρώτα το πρωινό τους, ο Dr. Sooj προτείνει να περιμένετε τουλάχιστον μισή ώρα μετά το φαγητό πριν το βούρτσισμα. Αυτό δίνει χρόνο στο επίπεδο pH του στόματός σας να ομαλοποιηθεί, μειώνοντας τον κίνδυνο να βουρτσίσετε τα δόντια σας με οξέα.Πηγή