Τελικά πότε είναι καλύτερα να κάνουμε ντουζ; Το πρωί ή το βράδυ;

Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που επιλέγουν να κάνουν ντουζ το πρωί όταν ξυπνούν, ενώ από την άλλη αρκετοί είναι και εκείνοι που κάνουν πριν κοιμηθούν. Τελικά όμως, ποια στιγμή είναι καλύτερη; Το πρωί ή το βράδυ; 

Οι γιατροί συμβουλεύουν σε κάθε περίπτωση να μην χρησιμοποιείτε καθημερινά σαμπουάν, αφρόλουτρα και πολύ σαπούνι, επειδή αφυδατώνετε την επιδερμίδα σας περισσότερο από όσο πρέπει.

Ένα ντουζ την ημέρα, μας ξυπνάει και μας αναζωογονεί τόσο που να μπορούμε να συνεχίσουμε τη μέρα μας. Αν το ντουζ γίνεται το βράδυ, μετά από τη δουλειά, τότε μπορεί να μας χαλαρώσει έτσι ώστε να πάμε για ύπνο.

Πότε όμως είναι σωστότερο να κάνουμε τελικά το ντουζ μας; Το πρωί ή το βράδυ;

Τα οφέλη του ντους το πρωί:

  • Σε “ξυπνάει” καλύτερα από τον καφέ. Τονώνει την κυκλοφορία και επιταχύνει το ρυθμό της καρδιάς και επιτρέπει την καλύτερη συγκέντρωση το πρωί. Είναι καλύτερο για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς τη νύχτα ο ιδρώτας παραμένει όλη την ημέρα στην επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να φράξει τους πόρους. Είναι, επίσης καλύτερο να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό.
  • Ανακουφίζει καλύτερα την ένταση των μυών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η δυσκαμψία του αυχένα ή ο πόνος στην πλάτη.

Τα οφέλη από το ντους το βράδυ:

  • Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μετά από απογευματινή η βραδινή προπόνηση στο γυμναστήριο.
  • Μειώνει την αρτηριακή πίεση και το στρες. Σε βοηθάει να κοιμηθείς πιο γρήγορα, διότι λειτουργεί καταπραϋντικά και δίνει σήμα στο σώμα να ξεκινήσει νωρίτερα την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που προωθεί τον ύπνο.
  • Τα σεντόνια θα είναι πιο καθαρά. Όσο και αν θεωρείς ότι είσαι καθαρός στο τέλος της ημέρας κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει αφού και έχεις ιδρώσει και κινείσαι μέσα σε περιβάλλον ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Πηγή