Τον έβγαλε στον αέρα, τον «στόλισε» & τον έκοψε

Καβγάς Ευαγγελάτου – Δικηγόρου: Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα του Mega, ανάμεσα στον Νίκο Ευαγγελάτο και στον δικηγόρο και πρώην υπαλλήλο της Βουλής, που κατηγορείται ότι νοίκιασε το ίδιο διαμέρισμα σε 31 άτομα.

Χαμός στον τηλεοπτικό αέρα

Ειδικότερα, όταν ο Νίκος Ευαγγελάτος έκανε λόγο για απάτη, ο δικηγόρος απείλησε με μηνύσεις. «Μην χρησιμοποιείτε εκφράσεις οι οποίες είναι νομικά αγώγιμες. Είστε και δημοσιογράφος. Πάρτε το είδηση. Θα σας κάνω και μήνυση και αγωγή», είπε ο δικηγόρος, με τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή να του απαντά: «Με χαρά την περιμένω».

Στη συνέχεια ακολούθησε και νέα φραστική επίθεση του 41χρονου με αποδέκτη έναν από τους καταγγέλλοντες, που μιλούσε στην εκπομπή. «Ο “καλός Σαμαρείτης” ο κ. Σίννης, φαίνεται ξύνεται, δεν έχει τι να κάνει και ασχολείται με εμένα. Θα φάτε λοιπόν μήνυση και εσείς κ. Σίννη και εσείς κ. Ευαγγελάτε. Βουλώστε το, μην ασχολείστε. Γελοίο υποκείμενο», είπε ο πρώην υπάλληλος της Βουλής.

«Γελοίε», φώναξε παράλληλα κατά του κ. Σίννη ο 41χρονος, ενώ στράφηκε και κατά του Νίκου Ευαγγελάτου για μία ακόμα φορά: «Σας ευχαριστώ για την προσφορά σας. Εκμεταλλεύεστε έναν άνθρωπο τυφλό για να ανεβάσετε τηλεθέαση».

Καταγγελίες ότι έταζε θέσεις στη Βουλή

Σύμφωνα με την ίδια εκπομπή, πριν την ενοικίαση του διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή, υπάρχουν καταγγελίες ότι ο 41χρονος έταζε θέσεις στη Βουλή με το αζημίωτο, ενώ αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά για δήθεν συνταξιοδοτικά ή επενδυτικά προγράμματα.

Ένας καταγγέλλων μίλησε για μια δικαστική υπόθεση κατά του δικηγόρου, η οποία ακόμη βρίσκεται σε εκκρεμότητα. «Από τη σύζυγό μου έχει αποσπάσει το μεγαλύτερο ποσό, 50.000 ευρώ και συνολικά από τους ανθρώπους που έχουν συμμετάσχει σε όλον αυτόν τον δικαστικό αγώνα πάνω από 250.000 ευρώ από συνταξιοδοτικά και επενδυτικά προγράμματα», δήλωσε.

Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η υπόθεση αφορά δήθεν προγράμματα συνταξιοδότησης που έταζε ο δικηγόρος όταν εργαζόταν ως υπάλληλος της Βουλής. «Σε μια κουβέντα που είχε με τη γυναίκα μου της λέει “γιατί δεν μπαίνεις σ’ αυτά τα ευρωπαϊκά προγράμματα που ουσιαστικά σου παρέχουν σύνταξη, αλλά δίνεις μπροστά εφάπαξ τα χρήματα;”. Δυστυχώς η γυναίκα μου πείστηκε. Ήταν τόσο καλά οργανωμένο που έστελνε e-mail δήθεν από την Ούρσουλα φόν ντερ Λάιεν, και τον διοικητή της Τραπεζας της Ελλάδος», είπε.

«Χρησιμοποιούσε πάρα πολλά ονόματα, γνωστών ανθρώπων στην πολιτική, πχ τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος, τον Στουρνάρα, την φον ντερ Λάιεν, με email. Πλαστογραφούσε και έλεγε ότι σας έστειλε. Και λέω στη γυναίκα μου “καλά, σου στέλνει ο Στουρνάρας; Είναι δυνατόν;” και όμως έλεγε ναι και επέμενε», πρόσθεσε.

Ο καταγγέλλων αναφέρει ως περίεργο ότι υπήρχε ένα πολύ καλό υπόβαθρο για τον καταγγελλόμενο. «Η γυναίκα μου τον συναντούσε στα κτήρια της Βουλής. Δεν πήγαινε το μυαλό σου σε κάτι τέτοιο. Οικογένεια δικηγόρων, ευκατάστατοι άνθρωποι», είπε στη συνέχεια.

Ο 41χρονος δικηγόρος διορίστηκε στη Βουλή το 2016 ως νομικός (επιστημονικός συνεργάτης), ενώ φέρεται ότι όταν απολύθηκε αποφάσισε να ασχοληθεί με τη μίσθωση του διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή, το οποίο είχε ήδη μπει σε διαδικασία πλειστηριασμού λόγω των χρεών του.

«Αναγκάστηκα να κάνω τη μίσθωση για να αποτρέψω τη διαδικασία των πλειστηριασμών. Στο ακίνητο αυτό υπάρχουν χρέη σε ιδιώτες, όχι στις τράπεζες», λέει ο ίδιος, εξηγώντας ότι πρόκειται για χρήματα που δανείστηκε και που μετά δεν ήταν τυπικός ως προς την επιστροφή τους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, στις αρχές του 2022 ο 41χρονος δικηγόρος έταζε προσλήψεις έναντι αμοιβής, ενώ πλαστογράφησε και την υπογραφή του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής. Ο ίδιος αρνείται πάντως ότι έταζε διορισμούς στη Βουλή. «Αν είναι δυνατόν», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, πέρασε από πειθαρχικό και αφού οι καταγγελίες κρίθηκαν βάσιμες, ο ίδιος παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Πάντως ο δικηγόρος έχει σκεφτεί το πώς θα αποπληρώσει τα χρήματα, που δεν είναι άλλη από την επιστροφή του «χθες στη θέση του στη Βουλή, αν οι άνθρωποι θέλουν τα λεφτά τους. Ζητώ από τον Τασούλα να ανακαλέσει την απόλυσή μου και να επιστρέψω στα καθήκοντά μου», δήλωσε.

Σάλος: «Είναι ψεύτικες οι καταγγελίες»

Ο ίδιος έκανε λόγο για ψεύτικες καταγγελίες και άφησε να εννοηθεί ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα απάτης. «Γιατί δεν συνελήφθην; Μου έταξαν ότι θα έχω μισθό, από τον οποίο μισθό θα μπορούσα να πληρώσω ανθρώπους στο γραφείο μου που ουδέποτε έγινε. Κάποιοι άλλοι έλαβαν χρήματα. Κάποιος που ήταν απατεώνας θα ήταν εδώ να σας απαντούσε; Θα πούλαγα πράγματα μέσα από το σπίτι για να επιστρέψω χρήματα;», είπε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, κάποια υψηλόβαθμα στελέχη του είχαν πει ότι υπάρχει πρόγραμμα στην Κομισιόν, σύμφωνα με τα οποία μπορεί να λάβει κάποιος μέρος, αφού ελεγχθούν μέρη της προσωπικότητάς του. Ο ίδιος ανέλαβε ως «εγγυητής», που συνέστηνε στην Κομισιόν ποιοι είναι κατάλληλοι. Όταν τα χρήματα έμπαιναν στον λογαριασμό του, αυτός τα απέδιδε στο λεπτό. «Έχω τα αποδεικτικά. Αυτό και έκανα», είπε, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να πει ποια είναι τα υψηλόβαθμα πρόσωπα, καθώς είναι «πολύ υψηλά ονόματα».

Στο ίδιο πλαίσιο, διαφώνησε με την απόλυσή του. «Η βουλή με απέλυσε χωρίς να υπάρχει πόρισμα από τη δικαιοσύνη, ότι καταχράστηκα κάποια χρήματα. Είναι ο λόγος που το ακίνητο βγαίνει στον πλειστηριασμό, για να δοθούν τα χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους», υποστήριξε.

fanpage