Το σnμάδι στα χέρια που δείχνει uπερκατανάλωσn αλατιoύ

Είναι γεγονός ότι το αλάτι δεν κάνει καλό στην υγεία και χρειάζεται προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνουμε.

Κάποιοι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν πολύ αλάτι στο φαγητό τους ή να τρώνε πολλά chips, αλμυρά snacks ή burgers. Μάλιστα, αν και γνωρίζουν τις βλαβερές συνέπειες στην υγεία, δεν μπορούν να αλλάξουν αυτή τη συνήθεια.

Αν έχετε βαρεθεί να μετράτε την ποσότητα του αλατιού που βάζετε στο φαγητό σας ή να αναρωτιέστε αν πρέπει να αγοράσετε ακόμη μία συσκευασία chips από το σούπερ μάρκετ, αλλά ταυτόχρονα θέλετε να γνωρίζετε εάν έχετε ξεφύγει από το επιτρεπτό όριο, τότε ψάξτε για σημάδια στα χέρια και γενικότερα στο σώμα σας.

Η Pippa Hill, διατροφολόγος και ιδρύτρια του The Weight Loss Guru, είπε χαρακτηριστικά στη MailOnline: «Εάν τις επόμενες 24 ώρες μετά την κατανάλωση αλμυρών τροφών παρατηρήσετε πρήξιμο σε ορισμένες περιοχές του σώματος, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα «καμπανάκι»

. Είναι σημαντικό να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή εάν αυτό σας συμβαίνει συχνά αφού θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας πιο σοβαρής ιατρικής κατάστασης». Ωστόσο, επισήμανε ότι δεν είναι απόλυτο ότι η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο.

Εκτός από το ότι τα χέρια μπορούν να δώσουν ενδείξεις υπερβολικής κατανάλωσης αλατιού, η πιθανότητα πρηξίματος ή αλλιώς οιδήματος μπορεί να εμφανιστεί στους αστραγάλους ή τα πόδια. Το οίδημα μπορεί να γίνει πιο εμφανές σε αυτές τις περιοχές όταν κάθεστε για πολλή ώρα ή σε μεγάλα ταξίδια. Έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Neurourology and Urodynamics, συνέδεσε την υψηλή ημερήσια πρόσληψη αλατιού με το οίδημα στα πόδια.

Σημαντικό είναι να διαβάζετε τις ετικέτες στα τρόφιμα για να δείτε εάν η περιεκτικότητα σε αλάτι είναι χαμηλή, μέτρια ή υψηλή. Στη συνέχεια, μπορείτε να συγκρίνετε τα τρόφιμα που προτιμάτε με άλλα προϊόντα για να βρείτε την πιο υγιεινή επιλογή.

Ακολουθώντας τις παρακάτω οδηγίες μπορεί να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε την περιεκτικότητα σε αλάτι στα τρόφιμα:

– Χαμηλή περιεκτικότητα – 0,3 g αλάτι ή λιγότερο ανά 100 g

– Μέτρια περιεκτικότητα – 0,3 – 1,5 g αλάτι ανά 100 g

– Υψηλή περιεκτικότητα – 1,5g αλάτι ή περισσότερο ανά 100g (προσπαθήστε να αποφύγετε αυτά τα τρόφιμα ή να τα τρώτε μόνο περιστασιακά).

tilestwra