Το φυσάει και… δεν κρυώνει η Στεφανίδου: Πρόστιμο 190.000 ευρώ από το ΕΣΡ, μετά από αυτό που είπε στον αέρα της εκπομπής

Τσουχτερό πρόστιμο, ύψους 120.000 ευρώ, επέβαλε το ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ, για την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου αναφορικά με τον θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη.

Όπως αναφέρει η απόφαση, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, το πρόστιμο επιβλήθηκε για την εκπομπή «Μαζί σου», που παρουσίαζε η Τατιάνα Στεφανίδου, πριν 5 χρόνια και συγκεκριμένα για επεισόδιο τον Δεκέμβριο του 2018, όπου ασχολήθηκε με τον ομαδικό βιασμό και την άγρια δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο.

Για τέσσερις παραβάσεις το τσουχτερό πρόστιμο για την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου

Το πρόστιμο επιβλήθηκε για τέσσερις παραβάσεις, 30 χιλιάδες ευρώ για «μη προστασία της μνήμης τεθνεώτος», 30 χιλιάδες ευρώ για «δημοσιοποίηση στοιχείων της μυστικής ποινικής προδικασίας», 30 χιλιάδες ευρώ για «υποβάθμιση της ποιότητας του προγράμματος» και 30 χιλιάδες ευρώ για «μη προστασία ανηλίκων τηλεθεατών».

Όπως αναφέρεται από το ΕΣΡ, κατά τη διάρκεια της εν λόγω εκπομπής, προβλήθηκαν λεπτομέρειες για το πως δολοφονήθηκε η Ελένη Τοπαλούδη και εικόνες από την σορό της, βίντεο με τον ξυλοδαρμό εντός των φυλακών ενός εκ των (τότε) κατηγορουμένων για τον φόνο, καταθέσεις μαρτύρων για την υπόθεση, τμήμα της δικογραφίας και άλλα στοιχεία της ποινικής προδικασίας της υπόθεσης.

Συνεπώς, η ολομέλεια του ΕΣΡ «δέχεται ότι η εγκαλουμένη παραβίασε εκ προθέσεως τις αναφερόμενες στο νομικό μέρος της παρούσας υποχρεώσεις της, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο σκεπτικό».tilestwra