Τρίτο «δώρο ζωής» στη Μαγνησία – Μητέρα χάρισε το νεφρό στον γιο της

Η μεταμόσχευση ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Μητέρα από τον Βόλο, ηλικίας 64 ετών, χάρισε για δεύτερη φορά ζωή στον 44χρονο γιο της, δωρίζοντας το ένα της νεφρό. Η μεταμόσχευση έγινε την περασμένη Πέμπτη 09/11, στην Μονάδα Μεταμοσχεύσεων Οργάνων του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και ήταν η τρίτη μεταμόσχευση για το τρέχον έτος, στη Μαγνησία, αφού είχαν προηγηθεί άλλες δύο, από πτωματικούς δότες σε νεφροπαθείς, σύμφωνα με το magnesianews.gr.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Μαγνησίας ευχαρίστησε θερμά «τον διοικητή του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, τον κ. Γρηγορόπουλο Αναστάσιο, τον διευθυντή – συντονιστή Α’ Χειρουργικής και Μεταμοσχεύσεων, κ. Βουγά Βασίλειο και όλο το επιτελείο του.

Επίσης, τον διευθυντή νοσηλευτικής υπηρεσίας, τον κ. Πιστόλα Δημήτριο, για την άμεση προτεραιότητα, που δώσανε και έγινε η μεταμόσχευση από τον ζώντα δότη. Τον εξαίρετο Δρ. Ιωάννη Λουκόπουλο, χειρουργό μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου Guy’s Hospital, στο Λονδίνο, που παρευρέθηκε σε όλη την διαδικασία της αφαίρεσης του μοσχεύματος από τον δότη και της τοποθέτησης αυτού στον λήπτη, καθώς και για την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε, με την πείρα του, τόσα χρόνια στις μεταμοσχεύσεις, δουλεύοντας στον τομέα των ρομποτικών νεφρεκτομών, και με όλο το επιτελείο του κ. Βουγά έφεραν εις πέρας, την διαδικασία και ολοκλήρωση της μεταμόσχευσης.

Θερμές ευχαριστίες απευθύνουμε στους έμπειρους αναισθησιολόγους του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”, καθώς επίσης και στο νοσηλευτικό προσωπικό του χειρουργείου. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα, τους συντονιστές μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” για την αφιέρωσή τους πάνω στους ασθενείς μας».

Η οικογένεια της δότριας και του λήπτη ευχαρίστησε θερμά, επίσης, το επιτελείο της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων Οργάνων, την προϊσταμένη και το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής του 10ου ορόφου, που νοσηλεύτηκε η δότρια, για την άψογη εξυπηρέτηση κατά τη νοσηλεία της.

Ο Σύλλογος, όπως και η οικογένεια, έκαναν έκκληση σε όλους, που περιμένουν το δώρο Θεού, να λαμβάνουν τη γενναία απόφαση να χαρίζουν τη ζωή στους δικούς τους ανθρώπους, που περιμένουν στη λίστα αναμονής για δέκα και δώδεκα χρόνια.

Πηγή