Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ ο πρώην πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ

Απολογήθηκε στον εφέτη ανακριτή.

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ μετά την απολογία του στον εφέτη ανακριτή, για τη σιδηροδρομική τραγωδία από τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. Συγκεκριμένα, ο ένας όρος είναι η καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και ο άλλος η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Θυμίζομαι ότι σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών ατόμων, αλλά και δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία και βαριές σωματικές βλάβες κατά συρροή από αμέλεια.

Αν και η απολογία του ήταν προγραμματισμένη για τις 5 Σεπτεμβρίου, αυτή δεν έγινε καθώς ήταν η ημέρα που ξεκίνησαν οι πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Παράλληλα διώκεται σε βαθμό πλημμελλήματος για παράβαση καθήκοντος καθώς ήταν ο άνθρωπος που υπέγραψε την μετακίνηση του σταθμάρχη που ήταν σε υπηρεσία το μοιραίο βράδυ που έγινε δυστύχημα προκειμένου να μετακινηθεί από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση στον ΟΣΕ.

Για αυτή την υπόθεση έχει ήδη ασκηθεί δίωξη σε 15 άτομα, δύο έχουν προφυλακιστεί ο 59χρονος σταθμάρχης και ο επιθεωρητής του ΟΣΕ στη Θεσσαλία.

Αύριο, Πέμπτη, απολογείται μέλος του Δ.Σ. του ΟΣΕ και την άλλη εβδομάδα άλλος ένας πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ.

Πηγή: real.gr

tilestwra