Τραγıκóς πατέρας νιώθει ανακoύφıσn που η 8χρονn κόρn του δoλoφoνńθnκε από τη Χαμάς και δεν απńχθn

Μετά από δύο μέρες αγωνίας ο Thomas Hand έμαθε τι απέγινε η κόρη του όταν η Χαμάς εισέβαλε στο κιμπούτς Be’eri και δολοφόνησε αθώους ανθρώπους – «Ο θάνατος ήταν ευλογία»

Ένας συντετριμμένος πατέρας μέσα στον πόνο του δήλωσε ότι νιώθει ανακουφισμένος με την είδηση ότι η οκτάχρονη κόρη του δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς, επειδή όπως είπε είναι καλύτερα από το να ήταν όμηρος.

Ο Thomas Hand έζησε δύο μέρες μέσα στην αγωνία και την απόγνωση περιμένοντας να μάθει νέα σχετικά με την τύχη της κόρης του Emily μετά την έφοδο των τρομοκρατών στο κιμπούτς Be’eri το πρωί του Σαββάτου, όπου σφαγιάστηκαν τουλάχιστον 100 αθώοι άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Ο κ. Hand δήλωσε ότι το κιμπούτς δεχόταν πυρά για περίπου 12 ώρες εκείνη την ημέρα, κατά τη διάρκεια των οποίων δεν γνώριζε το πού βρισκόταν η κόρη του, αφού το προηγούμενο βράδυ είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι ενός γείτονα κάτι που έκανε σπάνια.

Σε μια συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, ο κ. Hand ξέσπασε σε λυγμούς καθώς αφηγήθηκε τη στιγμή που επιτέλους πληροφορήθηκε ότι βρέθηκε το πτώμα της κόρης του – και είπε ότι η αντίδρασή του ήταν ανακούφιση που δεν ήταν ανάμεσα στους απαχθέντες.

EmilyΤο βράδυ της Παρασκευής η άτυχη Emily Hand είχε πάει να κοιμηθεί στο σπίτι της φίλης της. Το 8χρονο κορίτσι είναι ένα από τα πολλά παιδιά που δολοφόνησε η Χαμάς

«Είπαν, “Βρήκαμε την Emily. Είναι νεκρή”, και εγώ είπα “Ναι!”. Είπα “ναι” και χαμογέλασα, γιατί αυτή είναι η καλύτερη εκδοχή από τις πιθανότητες που ήξερα», είπε ο τραγικός πατέρας με τρεμάμενη φωνή.

«Δεν το έκανε πολύ συχνά, αλλά δυστυχώς εκείνο το βράδυ, το συγκεκριμένο βράδυ της Παρασκευής- πήγε να κοιμηθεί στο σπίτι της φίλης της», είπε ο Hand. Το επόμενο πρωί, το κιμπούτς δέχτηκε επίθεση.

FatherΜε δάκρυα στα μάτια ο Thomas Hand λέει πως νιώθει ανακουφισμένος που η κόρη του πέθανε γρήγορα και είναι ανάμεσα στα άτομα που έχει πάρει ομήρους η Χαμάς

Ο Hand περιέγραψε πώς αισθανόταν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας: «Σκέφτηκα, ότι ο στρατός θα ερχόταν σύντομα. Απλά κρατήσου λίγο ακόμα, και ακόμα περισσότερο, και ακόμα περισσότερο».

Αργότερα, όταν ο Hand ενημερώθηκε για τη δολοφονία της κόρης του, είπε: «Απλά είπα “Ναι!”».

«Ήταν είτε νεκρή, είτε στη Γάζα. Και αν ξέρετε κάτι για το τι κάνουν στους ανθρώπους στη Γάζα, αυτό είναι χειρότερο από το θάνατο. Δεν έχουν φαγητό. Δεν έχουν νερό. Θα ήταν σε ένα σκοτεινό δωμάτιο γεμάτο με ένας Θεός ξέρει πόσους ανθρώπους. Και τρομοκρατημένη κάθε λεπτό, ώρα, μέρα και πιθανόν και τα επόμενα χρόνια. Έτσι ο θάνατος ήταν μια ευλογία. Μια απόλυτη ευλογία».

Πέρα από τους περίπου 1.200 Ισραηλινούς που η Χαμάς έσφαξε το Σαββατοκύριακο, οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες απήγαγαν δεκάδες Ισραηλινούς και περίπου 20 Αμερικανούς, των οποίων η κατάσταση και η τύχη παραμένουν μέχρι σήμερα άγνωστες.

Οι πράκτορες της Χαμάς διέπραξαν αδιανόητες πράξεις βίας εναντίον αθώων Ισραηλινών, όπως βιασμούς, κάψιμο οικογενειών ζωντανών και, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκεφαλισμό μωρών.

Το κιμπούτς ήταν, μέχρι το Σάββατο, γνωστό ως μια καλλιτεχνική και αγροτική κοινότητα 1.200 ανθρώπων.

tilestwra