Τσελέντης για σεισμό στην Αττική: «Εδώ και μια εβδομάδα έχει δıεγερθεί η περιοχή»

Σε ανάρτηση για τον σεισμό που ταρακούνησε το Λεκανοπέδιο της Αττικής νωρίς το πρωί της Παρασκευής, προχώρησε ο καθηγητής και πρόεδρος του Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Άκης Τσελέντης.

Όπως σημειώνει, ο σεισμός που ήταν 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε επίκεντρο 8 χλμ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας Λαυρεωτικής και εστιακό βάθος του στα 13,4 χλμ, εκδηλώθηκε σε μια περιοχή που έχει διεγερθεί εδώ και μια εβδομάδα.

Ο καθηγητής Άκης Τσελέντης, επισημαίνει ότι οι σεισμοί γίνονται αισθητοί στο σύνολο του Λεκανοπεδίου λόγω απόστασης, μικρούς εστιακού βάθους και μηχανισμού διάρρηξης.

Το σεισμικό ιστορικό της περιοχής δεν είναι σημαντικό, «δεν μας έχει δώσει μεγάλους σεισμούς ούτε γνωρίζουμε κανένα θαλάσσιο ρήγμα με μεγάλο σεισμικό δυναμικό στην περιοχή που καταγράφουμε τους μικροσεισμούς», υπογραμμίζει ο καθηγητής και πρόεδρος του Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η ανάλυσή του είναι ότι δεν θα υπάρξει θέμα από την εξέλιξη της σεισμικής δραστηριότητας και αναφέρει ότι «το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έχει πυκνώσει τα όργανα του στην περιοχή και παρακολουθεί την όλη εξέλιξη της ακολουθίας με μεγάλη ακρίβεια».

tilestwra