Φαίη Μπακογιώργου: Τη Δευτέρα απολογούνται οι τρεις συλληφθείσες για τη δολοφονία της 23χρονης
Προθεσμία για το πρωί της Δευτέρας έλαβαν οι τρεις γυναίκες που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου τον Οκτώβριο του 2021 στην Κυψέλη.

Η προκαταρκτική έρευνα που άνοιξε έπειτα από μήνυση του πατέρα οδήγησε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην άσκηση ποινικής δίωξης κατά περίπτωση σε βάρος της 66χρονης σπιτονοικυράς, της 64χρονης μητέρας και της 23χρονης αδελφής της άτυχης κοπέλας για ανθρωποκτονία από πρόθεση δια ενέργειας και με παράλειψη, εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα (σπιτονοικοκυρά), διακοπή κύησης σε βαθμό κακουργήματος (σπιτονοικοκυρά), επικίνδυνη σωματική βλάβη αδύναμου ατόμου, απλή σωματική βλάβη κατά συρροή, συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων (αδερφή).

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη δικογραφία που σχηματίστηκε υπάρχει πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων αλλά και μια προκαταρκτική πραγματογνωμοσύνη του ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που φώτισε την υπόθεση.

Σημειώνεται, ότι έχει σχηματιστεί χωριστή δικογραφία για το θάνατο της ηλικιωμένης που φέρεται να φρόντιζε η 66χρονη σπιτονοικοκυρά και ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου της.

Γιατί βγήκαν εντάλματα

Η 15η ανακρίτρια Παναγιωτα Πάντου που χειρίζεται την υπόθεση, μελετώντας τη δικογραφία έκρινε ότι πρέπει να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης αφού οι τρεις κατηγορούμενες κρίθηκαν ύποπτες τέλεσης νέων πράξεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κατηγορητήριο αναφέρεται πως οι τρεις γυναίκες έλαβαν μέτρα για να μην αποκαλυφθεί η πράξη τους, αφού τύλιξαν το πτώμα και το πέταξαν τα σκουπίδια. Μάλιστα, γίνεται λόγος για «εξαιρετική βιαιότητα της πράξης και εξακολουθητικότητα των παράνομων πράξεων» ως προς το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Πηγή