Φόβοι για τpομοκρατικά χτυπńματα: Συναγερμóς για αυξnμένη φύλαξη σε 150 σnμεία – «Σκανάρoνται» λoγαρıασμοί στο Facebook

Η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ αφορά ακόμα και ελέγχους σε σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τον εντοπισμό ύποπτων αναρτήσεων

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει σημάνει συναγερμό και στις ελληνικές αρχές για να αποφευχθούν τυχόν τρομοκρατικά χτυπήματα και επιθέσεις ισλαμιστών.

Σύμφωνα με θέμα της εφημερίδας «Τα Νέα», η αστυνομία έχει καταρτίσει σχέδιο για 150 σημεία που έχει θέσει σε αυξημένο καθεστώς φύλαξης.

Ανάμεσα στα σημεία που θεωρούνται στόχοι συγκαταλέγονται από τη Βουλή των Ελλήνων και τις εγκαταστάσεις δυτικών διπλωματικών αποστολών μέχρι τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, το γειτονικό Μουσείο, αλλά και χώροι πρασίνου και αναψυχής, όπως ο Εθνικός Κήπος, το Πεδίον του Αρεως και άλλα πολυσύχναστα πάρκα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

Στην ίδια λίστα συγκαταλέγονται το Ζάππειο, εμπορικά κέντρα σε Μαρούσι, Αγιο Δημήτριο και αλλού, οι 67 σταθμοί του δικτύου του μετρό και του ΗΣΑΠ, οι σταθμοί ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, στρατιωτικές και αστυνομικές εγκαταστάσεις.

Σχέδια έχουν τεθεί σε εφαρμογή και για τη Θεσσαλονίκη όπου υπάρχει έντονο εβραϊκό στοιχείο. 

Σύμφωνα με εκθέσεις της ΕΛΑΣ χρειάζεται συνεχής φρούρηση και επιτήρηση στόχων ισραηλινού ενδιαφέροντος (συναγωγές, πρεσβεία, εταιρείες, χώροι συνάθροισης κ.ο.κ.), με συμπληρωματική εντολή στους αστυνομικούς «να πραγματοποιούν αυξημένη και ουσιαστική επιτήρηση των προαναφερόμενων στόχων, καθώς και σχολείων – εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όπου φοιτούν υπήκοοι από τη συγκεκριμένη χώρα».

Πάντως, παρά τον γενικό συναγερμό, υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των Αρχών Ασφαλείας επισημαίνουν ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε πληροφορία για επίθεση επί ελληνικού εδάφους.

Ενδεικτικές της κινητοποίησης των ελληνικών Αρχών, όμως, είναι και οι αναφορές για ελέγχους σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με στόχο τον εντοπισμό αναρτήσεων που περιλαμβάνουν κηρύγματα μίσους.

Σε άλλο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ. ζητείται, επίσης, να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση και γύρω από στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

tilestwra