Χάος στον αέρα: Αεροπλάνο έπεσε 28.000 πόδια σε 8 λεπτά λόγω προβλήματος στην πίεση της καμπίνας

Μια πτήση της United Airlines με προορισμό τη Ρώμη επέστρεψε στο Νιου Τζέρσεϊ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης «για να αντιμετωπιστεί μια πιθανή απώλεια πίεσης στην καμπίνα», σύμφωνα με ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας.

Τα δεδομένα από τον ιστότοπο παρακολούθησης FlightAware δείχνουν ότι το αεροπλάνο κατέβηκε γρήγορα μέσα σε περίπου 8 λεπτά από τα 37.000 πόδια στις 22:07 σε λίγο κάτω από τα 9.000 πόδια στις 22:15. Οι πιλότοι συχνά κατεβαίνουν γρήγορα σε χαμηλότερα ύψη όταν υπάρχει ανησυχία για την πίεση του αεροπλάνου.

Η πτήση 510 της United Airlines επέστρεψε με ασφάλεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Newark Liberty γύρω στις 12:25 π.μ. ώρα Ελλάδας την Πέμπτη, αφού το πλήρωμα ανέφερε ένα «πρόβλημα συμπίεσης», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Η πτήση με αεροπλάνο τυπου Boeing 777, με 270 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος, προσγειώθηκε με ασφάλεια και δεν έχασε ποτέ την πίεση της καμπίνας, ανέφερε η United Airlines.

Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος, πρόσθεσε η United.ι δεν έχασε ποτέ την πίεση της καμπίνας, ανέφερε η United Airlines. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με άλλο αεροσκάφος, πρόσθεσε η United.

Πηγή: ertnews.grtilestwra