Κυριάκος Μητσοτάκης για Κώστα Μπακογιάννη: «Ήταν στενάχωρο, πιστεύω πως ήταν καλός δήμαρχος»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τοποθετήθηκε για την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη στο Δήμο Αθηναίων.

ΟΚυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου που παρουσιάστηκε στον ΑΝΤ1, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων – στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Παράλληλα σχολίασε και το αποτέλεσμα στο Δήμο Αθηναίων και την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη.

Αρχικά, με αφορμή κάποιες συμπεριφορές στελεχών της ΝΔ και την αναφορά του στο Υπουργικό Συμβούλιο απευθυνόμενος προς Υπουργούς «να βουτάμε πρώτα τη γλώσσα στο μυαλό και μετά να μιλάμε», ρωτήθηκε ποιους εννοεί και για ποιο λόγο έκανε τέτοιες επισημάνσεις.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Προσπαθώ να μεταφέρω στους συνεργάτες μου ένα μήνυμα σεμνότητας και μετριοπάθειας. Όταν προέρχεσαι από δύο μεγάλες νίκες, είναι εύκολο να θεωρήσεις ότι όλα είναι εύκολα και δεδομένα. Αν έχει πάρει κάποιου τα μυαλά αέρα είναι δική μου δουλειά, η αξιολόγηση εμού και όλων είναι συνεχής. Θέλω να είμαι αυστηρός με τους συνεργάτες μου όσο και με εμένα. Υπήρχαν κάποιες άστοχες δηλώσεις.

Όχι, δεν είναι προαναγγελία ανασχηματισμού. Πρέπει να ζυγίσω την ανάγκη για ανανέωση και φρεσκάρισμα που χρειάζεται λίγο χρόνο σε κάθε υπουργό να προσαρμοστεί. Το σήριαλ του ανασχηματισμού παίζεται σε επανάληψη όπως και αυτό των εκλογών.

Κάνουμε παρεμβάσεις για να δοθεί έμφαση στην πρωτοβάθμια υπηρεσία υγείας. Κάνουμε παρεμβάσεις για τους δανειολήπτες.»

Όσο για την εκτίμησή του για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, υπογράμμισε:

«Δεν πιστεύω στην ήσσονα προσπάθεια ή στην υποκριτική μετριοπάθεια. Όταν μπαίνεις στη μάχη,  μπαίνεις για να κερδίσεις. Κάναμε δύο αποτιμήσεις. Της πρώτης κάλπης η επιτυχία δεν ακυρώνεται από τη δεύτερη κάλπη. Βγήκε ενισχυμένη η ΝΔ στην πρώτη κάλπη. Στη δεύτερη δεν πήγαμε τόσο καλά. Δώδεκα από τους δεκατρείς περιφερειάρχες προέρχονται από τη ΝΔ. Θα προτιμούσα να είχαν κερδίσει οι επίσημοι υποψήφιοι από τη ΝΔ.

«Στενάχωρο για Μπακογιάννη»

Ερωτηθείς για την ανατροπή στο Δήμο Αθηναίων και την ήττα του Κώστα Μπακογιάννη από τον Χάρη Δούκα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε:

«Δεν θέλω να μπω στη λεπτομέρεια της εκλογικής ανάλυσης, παρά μόνο να πω ότι σίγουρα ήταν πολύ στενάχωρο, για εμένα και σε προσωπικό επίπεδο όπως αντιλαμβάνεστε. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν ένας καλός Δήμαρχος. Εύχομαι καλή επιτυχία στον διάδοχό του, θα έχει πάντα την πόρτα του γραφείου μου ανοιχτή, διότι μιλάμε για την Αθήνα, την πρωτεύουσά μας και πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία και το εύχομαι και το ελπίζω.

Τον άκουσα μετρημένο στη συνέντευξη την οποία έδωσε, γιατί υπάρχουν ζητήματα, τα οποία άπτονται θα έλεγα της κεντρικής κρατικής αρμοδιότητας. Κάμερες θα μπουν στην Αθήνα, το Μετρό στα Εξάρχεια θα γίνει. Αυτές είναι κεντρικές επιλογές, δεν είναι υπό την αίρεση της νέας Δημοτικής αρχής. Πιστεύω ότι μπορούμε να συνεργαστούμε με τον νέο Δήμαρχο και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να έχουμε την προστιθέμενη αξία που ο Δήμαρχος μπορεί να προσφέρει σε αυτήν την προσπάθεια.

Το μεγάλο έργο, παραδείγματος χάρη, του Βοτανικού είναι έργο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ελληνική Κυβέρνηση. Θα προχωρήσει, ο Παναθηναϊκός θα αποκτήσει γήπεδο. Η διπλή ανάπλαση θα προχωρήσει. Αυτά είναι έργα για τα οποία έχουμε δεσμεύσει σημαντικότατους πόρους, εθνικούς πόρους, για να τα ολοκληρώσουμε».

tilestwra