Φαίη Μπακογιώργου: Προθεσμία στις τρεις κατηγορούμενες για τη δολοφονία της 23χρονης

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρας 11 Νοεμβρίου ζήτησαν και έλαβαν η μητέρα, η αδερφή και η σπιτονοικοκυρά της Φαίης Μπακογιώργου που κατηγορούνται για τον θάνατο της 23χρονης στην Κυψέλη.

Σημειώνεται ότι οι τρεις γυναίκες συνελήφθησαν χθες, Τετάρτη, από την ΕΛΑΣ δύο χρόνια από τον εντοπισμό του άψυχου σώματος της 23χρονης, που ήταν μάλιστα έγκυος στο τέταρτο παιδί της.

Πρόκειται για μια ανατροπή στην υπόθεση καθώς το πόρισμα του ιατροδικαστή έκανε αρχικά λόγο για ισχαιμικό επεισόδιο, ενώ όπως αποκαλύφθηκε η άτυχη γυναίκα φέρεται να βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

«Δε μπορούσε να μιλήσει από το ξύλο, είχε σημάδια και αίματα»

Η σορός της νεαρής είχε βρεθεί σε ένα γκαράζ,500 μέτρα περίπου από το σπίτι που έμενε στην Κυψέλη.

Γειτόνισσα τη Φαίης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε σε όσα ύποπτα έβλεπαν οι γείτονες να συμβαίνουν στο διαμέρισμα όπου διέμεναν η 23χρονη με την μητέρα και την αδελφή της.

«Είχε δει μία κυρία ότι τα παιδάκια κρέμονταν από το μπαλκόνι. Κάλεσαν την πυροσβεστική, ήρθε μετά από λίγο η αστυνομία, μετά από κάποιες ώρες, με εντολή εισαγγελέα μπήκαν στο σπίτι, κατέβασαν την σπιτονοικοκυρά, τη ρώτησαν πόσα παιδάκια είναι επάνω, λέει τρία. Ανεβαίνει ο εισαγγελέας και της λέει δεν είναι τρία, είναι τέσσερα. “Πού να ξέρω εγώ, κοιμόταν το ένα”, είπε εκείνη», λέει η γειτόνισσα της αδικοχαμένης κοπέλας.

Όπως σημειώνει, την Φαίη την είδε μετά από μέρες, «σε χάλια κατάσταση, με κοντό μαλλάκι, ταλαιπωρημένη, με σημάδια στον λαιμό και αίματα. Τη ρώτησα “Είσαι καλά Φαίη;”, μου κούνησε το κεφάλι». «Ίσα που περπατούσε, δε μπορούσε να μιλήσει από το ξύλο που είχε φάει. Από τότε δεν την ξαναείδαμε», συμπληρώνει η γυναίκα.

Σοκάρει δε η περιγραφή της για την αντίδραση της αδελφής της 23χρονης μητέρας όταν την ρώτησαν για τον θάνατό της, καθώς αναφέρει πως ήταν απόλυτα ψύχραιμη, χωρίς ίχνος στενοχώρια για τον χαμό της αδελφής της.

«Όταν ρωτήσαμε τη μία για τον θάνατο λέει “α δεν είδα τίποτα, πολύ κρίμα, δεν ξέρουμε τίποτα, πολύ λυπάμαι γι’αυτό που έγινε”» και προσθέτει ότι «ήταν πολύ ψύχραιμες, ζούσαν τη ζωή τους σαν να μη συμβαίνει τίποτα».