Όσο περισσότερo χρόνο περνάς με τη μητέρα σου, τόσο περισσότερο θα ζήσει!

Ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των παιδιών, είναι η απώλεια των γονιών τους και λίγο περισσότερο της μητέρας. Την ιδέα της απώλειάς τους δεν μπορούμε να την χειριστούμε σε όποια ηλικία και αν είμαστε, απλά μεγαλώνοντας, επεξεργαζόμαστε και κατανοούμε τον κύκλο της ζωής.

Σίγουρα, όμως, όλοι μας ως παιδιά, θέλουμε οι γονείς μας να ζήσουν όσα περισσότερα χρόνια και αν τους έχουμε κοντά μας. Και κορυφαίοι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο στην Καλιφόρνια, φαίνεται πως βρήκαν τον τρόπο. Συγκεκριμένα, ανακάλυψαν ότι ο χρόνος που περνάμε με τη μητέρα μας μπορεί να επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής της και να την κάνει πιο ευτυχισμένη.

Πώς η παρέα με τους ηλικιωμένους μάς ωφελεί όλους!

Η μελέτη παρακολούθησε 1.600 ενήλικες με μέσο όρο ηλικίας 71 ετών και διαπίστωσε ότι όσοι ήταν μόνοι διατηρούσαν σταθερά υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, ενώ το 23% αυτών πέθαναν μέσα σε έξι χρόνια από τη μελέτη. Αυτό συγκρίνεται με το 14% εκείνων που είχαν φίλους και παρέμειναν μαζί με τα παιδιά και την οικογένειά τους.

Επίσης, αυτό βοηθά τους παππούδες να περνούν περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια τους. Εκτός όμως από την παρέα με ηλικιωμένους συγγενείς όπως η γιαγιά και η μητέρα σας, οι ειδικοί λένε ότι είναι σημαντικό να κάνετε νέες φιλίες στα μεταγενέστερα χρόνια της ζωής σας.

tilestwra