16χρονη Κρητικοπούλα κέρδισε το Παγκόσμιο στο kick boxing & μας γέμισε περηφάνια

Η 16χρονη Μαριεύα, στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια kick boxing στο Light Kick, στο πλαίσιο της διοργάνωσης ISKA World Cup Sydney, με συμμετοχή περίπου 2.300 αθλητών.Ο πατέρας της, Νίκος Ντασιονάκης, δεν είναι υπερήφανος μόνο ως πατέρας αλλά και ως προπονητής καθώς προπονεί τη Μαριεύα, το μεγαλύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, από την ηλικία των 6 ετών.

Η σχέση τους είναι ιδιαίτερη

Στο Σίδνεϊ αγωνίστηκε με τους βετεράνους και ο Νίκος Ντασιονάκης, ο οποίος κατέκτησε τελικά την 6η θέση. Λόγω σοβαρού τραυματισμού στον τένοντα του δεξιού χεριού, ο γιατρός δεν επέτρεψε να ολοκληρώσει τον αγώνα στον οποίο ήδη προπορευόταν. «Πολύς πόνος. Κρέμασε το χέρι μου… Είμαι με πάγο και αντιφλεγμονώδη αλλά όλα καλά. Είμαι πολύ χαρούμενος για τη Μαριεύα. Δικαιώθηκαν οι αγώνες και οι κόποι της».

Τίποτα όμως δε γίνεται τυχαία. Η Μαριεύα με μεγάλη πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση και σκληρές προπονήσεις ανεβαίνει βάθρα. Ήταν ήδη χάλκινη σε δύο πανευρωπαϊκά στην πυγμαχία, στην Ιταλία και στη Ρουμανία, ενώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου στο Πυξ Λαξ, στην Αθήνα. Αυτό το χρυσό αποτέλεσε και το «εισιτήριο» για την συμμετοχή της στην άλλη άκρη της γης, στην Αυστραλία, όπου αναδείχθηκε πρώτη στο Light Kick και τρίτη στο koshiki karate.

Η Μαριεύα, ήδη από τις διακρίσεις που είχε αποσπάσει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες, έχει εξασφαλίσει 40% μοριοδότηση για τις πανελλήνιες που ήταν και ο στόχος της, όπως λέει ο πατέρας της.

Ούτε ευρώ βοήθειας από το κράτος

Ωστόσο για το μακρινό ταξίδι στην Αυστραλία, δεν έτυχαν καμίας οικονομικής βοήθειας από το κράτος ή από οποιοδήποτε άλλο φορέα. «Ούτε ευρώ από κανέναν» όπως λέει χαρακτηριστικά στο Cretalive ο Νίκος Ντασιονάκης, παρά το γεγονός ότι μόνο εκείνη εκπροσωπούσε την Ελλάδα. Κατάφερε να μαζέψει κάποιες οικονομίες, όσες μπορούσε δηλαδή καθώς έχει τέσσερα παιδιά, και με χρήματα από φίλους και γνωστούς, ανθρώπους που πίστεψαν στις ικανότητες και στο ταλέντο της 16χρονης.

Δεν παραλείπει να εκφράσει τη μεγάλη ευγνωμοσύνη του στο πρόσωπο του προπονητή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παγκρατίου, Κωνσταντίνο Παπαϊωάννου, ο οποίος ανέλαβε τη διαμονή και τη διατροφή τους για όλο το διάστημα που βρίσκονται στην Αυστραλία καθώς αναμένεται να επιστρέψουν τις επόμενες ημέρες.

Όπως περιγράφει, η Μαριεύα ήταν σε πολύ καλή ψυχολογία πριν από τους κρίσιμους αγώνες και απόλυτα συγκεντρωμένη. «Ήταν τόσο συγκεντρωμένη όσο δεν την είχα δει ποτέ άλλοτε σε αγώνα. Μου είπε με σιγουριά: «ξέρω τι να κάνω μπαμπά, μην ανησυχείς». Μπήκε και το πήρε.

Στην συγκεκριμένη διοργάνωση αντί για μετάλλια, απονέμονται στους πρωταθλητές ζώνες. «Και με τι είναι φτιαγμένη η ζώνη μιας παγκόσμιας πρωταθλήτριας;» ρωτάμε. Χαμογελάει. «Είναι φτιαγμένη με πολύ αγώνα, κόπο, κλάμα, στερήσεις, διαφωνίες για τη διατροφή, γιατί πήρες 100 γραμμάρια με την κατακράτηση υγρών στο αεροπλάνο… Απαιτεί αγάπη αλλά θυσίες».

Όπως αποκάλυψε, το πρώτο πράγμα που έφαγε η Μαριεύα, ήταν έξτρα παχυντικό αλλά το απόλαυσε χωρίς τύψεις. Πήρε κοτόπουλο με πατάτες με μπόλικη κέτσαπ.

«Λίγο υπομονή και θα φάμε αντικριστό μόλις επιστρέψουμε στην Κρήτη» υπόσχεται από το Σίδνει με πλατύ χαμόγελο.

fanpage