8 μήνες μετά την τραγωδία στα Τέμπη: Πού βρίσκεται & πώς είναι ο 21χρονος Γεράσιμος, ο μόνος επιζών του 1ου βαγονιού

Ιάσονας-Γεράσιμος Γεωργιάδης: Στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, ένας 21χρονος νέος αγωνίζεται για τη ζωή του μένοντας διασωληνωμένος σε σταθερή κατάσταση. Αυτός ο νεαρός είναι ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού του μοιραίου τρένου που προκάλεσε τον θάνατο 57 ανθρώπων τον περασμένο Μάρτιο.

Ιάσονας-Γεράσιμος Γεωργιάδης: Ταξίδι αποκατάστασης

Ο Ιάσονας-Γεράσιμος Γεωργιάδης, 21 ετών, συνεχίζει να δίνει μια απίστευτη μάχη για τη ζωή του από την 1η Μαρτίου, όταν μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου με πολλαπλά τραύματα. Μετά τη σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών, αναφέρεται ότι ο νεαρός εκτοξεύτηκε στα χωράφια, όπου τον βρήκαν αναίσθητο οι διασώστες. Στη συνέχεια, ο 21χρονος πολυτραυματίας επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, όπου και σπουδάζει.

Πριν από λίγους μήνες, τον Ιούνιο, ο 21χρονος Βολιώτης μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας. Ωστόσο, επέστρεψε στην Ελλάδα εξαιτίας μυκητιακής μόλυνσης. Από τότε, νοσηλεύεται ξανά στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας.

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας του 21χρονου ενημερώθηκε σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των Τεμπών σε συνάντηση με τον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Τα όσα ανέφερε ο δικηγόρος:

«Η επίσκεψή μου στον εφέτη ανακριτή και τον εισαγγελέα γίνεται για δύο θέματα. Το πρώτο θέμα είναι η ολοκλήρωση των προανακριτικών πράξεων σε έναν ορίζοντα χρόνου που πιστεύω μέχρι τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία. Το δεύτερο θέμα αφορά την υπόθεση, αν θα φτάσει την άνοιξη ή το καλοκαίρι στην αίθουσα, θα πρέπει να υπάρχουν και πρακτικά ζητήματα να αντιμετωπιστούν διότι υπάρχουν οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι ταυτόχρονα» ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ότι και από την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας υπάρχουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα που φτάνουν μέχρι και την κορυφή της πολιτικής ηγεσίας για το πώς χειρίστηκαν τα οικονομικά δεδομένα.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την υπόθεση «δίκη- ρεκόρ» επιδεικνύοντας την αισιοδοξία ότι πολύ γρήγορα θα φτάσει στο ακροατήριο.

tilestwra