The Weather
Αθήνα, Αττική
5 Φεβρουαρίου, 2023, 4:20 μμ
Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
1°C
 

Εθνική Υπερηφάνεια:Ελληνίδα πιλότος της Emirates περιγράφει πώς είναι ένα κουμαντάρεις ένα Boeing 777

Ελληνίδα πιλότος της Emirates: Εντυπωσιακή είναι η ιστορία της γυναίκας αυτής που όχι μόνο μας προκαλεί θαυμασμό αλλά και δέος με τη φύση του επαγγέλματός της. Για εκείνη είναι μία καθημερινότητα αλλά για τον κόσμο μοιάζει σαν κάτι πολύ μακρινό και δύσκολο.

Ελληνίδα πιλότος της Emirates: Το ιδιαίτερο επάγγελμά της

Το επάγγελμα του πιλότου, στα μάτια όλων εμάς, των… κοινών θνητών, κουβαλούσε και θα κουβαλά πάντοτε μια μαγεία. Επάγγελμα δύσκολο, με απαιτήσεις, εντυπωσίαζε και θα εντυπωσιάζει πάντα άπαντες. Όταν μάλιστα, ο πιλότος είναι γυναίκα, δεν μένει ασυγκίνητος κανένας. Εντυπωσιασμός και θαυμασμός συνυπάρχουν όταν ακούσει κάποιος πως στο πιλοτήριο, ως captain, βρίσκεται μια γυναίκα.

Όλοι όσοι έχουν πετάξει ή θα πετάξουν με την Emirates είχαν ή θα έχουν την τύχη να αισθανθούν αυτά τα συναισθήματα του εντυπωσιασμού και του θαυμασμού όταν από το μικρόφωνο θα τους καλωσορίσει στην πτήση μια γυναίκα πιλότος. Γιατί για την Emirates οι γυναίκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Success story της, τα τελευταία 32 χρόνια. Οχι μόνο ως πλήρωμα καμπίνας, αλλά και ως κυβερνήτες, δόκιμοι πιλότοι, μηχανικοί αεροσκαφών, τεχνικοί συντήρησης και επισκευής operations managers, οι γυναίκες έχουν στην Emirates την ευκαιρία να σταδιοδρομήσουν και να μεγαλουργήσουν.

Μια τέτοια ευκαιρία είχε και έχει η Μάρθα Χατζηηλιάδου, που αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα γυναικείου ταλέντου και άριστων αεροπορικών δεξιοτήτων και η οποία είναι μια από τους 36 Ελληνες πιλότους της Emirates (συνολικά στην Emirates δουλεύουν αυτή τη στιγμή 463 άτομα από την Ελλάδα, από τα οποία 373 ως πλήρωμα θαλάμου και 36 ως πιλότοι, ενώ σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη το «Open Day» της Emirates κατά το οποίο αναζητούνται Ελληνες και Ελληνίδες που θέλουν να εργαστούν για τη μεγαλύτερη διεθνή αεροπορική εταιρεία του κόσμου).

Captain Μάρθα Χατζηηλιάδου. Η Ελληνίδα πιλότος Boeing 777 της Emirates Airline μας συστήνεται μέσα από μια αποκαλυπτική συνέντευξη:

Εδώ και πόσα χρόνια είστε πιλότος; Ήταν αυτό το επάγγελμα των ονείρων σας από μικρή ηλικία;
Η πρώτη μου ατομική πτήση ήταν πριν 22 χρόνια, με ένα ελαφρύ εμβολοφόρο αεροσκάφος. Τα τελευταία 15 χρόνια δουλεύω για μεγάλες αεροπορικές εταιρίες. Το να γίνω πιλότος ήταν πάντα ο στόχος μου!

Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά και προσόντα που πρέπει να διαθέτει κανείς ώστε να γίνει επαγγελματίας πιλότος;
Όπως σε κάθε επάγγελμα, το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στη σκληρή δουλειά. Για να γίνεις επαγγελματίας πιλότος, χρειάζεται ένας συνδυασμός στάσης ζωής και ικανοτήτων.

Πρέπει να είσαι αξιόπιστος, υπεύθυνος, επικοινωνιακός και να συνεργάζεσαι αρμονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Τα βασικά τεχνικά προσόντα που χρειάζονται είναι η βαθιά κατανόηση συγκεκριμένων, τεχνικής φύσης γνώσεων και πληροφοριών και μια εξαιρετική αίσθηση προσανατολισμού.

Ποιες ήταν οι βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίσατε στις αρχές της καριέρας σας, ούσα μια γυναίκα κυβερνήτης από την Ελλάδα;
Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζω ως γυναίκα κυβερνήτης δεν διαφέρουν από αυτές που αντιμετωπίζουν οι άντρες συνάδελφοί μου. Ο ρόλος αυτός δεν χαρίζεται σε κανένα, είναι κάτι που πρέπει να κερδίσεις. Η απόλυτη προτεραιότητα μου είναι η ασφάλεια.

Και οι βασικές προκλήσεις είναι οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, οι «απαιτητικοί» είτε λόγω κατασκευής είτε λόγω φόρτου εργασίας αεροδιάδρομοι, το jetlag κ.α. Σε ένα επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο η ασφάλεια είναι το πρώτο ζητούμενο, δεν υπάρχει περιθώριο για διακρίσεις με βάση το φύλο. Όλοι και όλες, άντρες και γυναίκες, δίνουμε συνεχώς τον καλύτερο εαυτό μας και είμαστε απόλυτα αφοσιωμένοι και αφοσιωμένες στο καθήκον μας, κάθε μέρα.

Όταν φοράω τη στολή μου, δεν εστιάζω στο γεγονός ότι είμαι γυναίκα. Βλέπω τον εαυτό μου ως μια επαγγελματία πιλότο που τυχαίνει να είναι και γυναίκα – και έτσι θέλω να με βλέπουν και οι άλλοι.

Πώς είναι να πιλοτάρεις ένα Boeing 777 για την Emirates, τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου;
Νιώθω ευγνώμων που έχω φτάσει ως εδώ μέχρι τώρα και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν μέχρι σήμερα, άνδρες και γυναίκες. Μελέτησα σκληρά, δεν σταμάτησα ποτέ να εργάζομαι σκληρά και απαιτώ από τον εαυτό μου να κάνει το καλύτερο κάθε μέρα.

Μιλά για την Emirates και την εμπειρία της εκεί

Η Emirates μου έδωσε την ευκαιρία να προχωρήσω γρήγορα στην καριέρα μου, προσφέροντάς μου την αναγκαία γνώση και υποστήριξη. Αντιμετωπίζω τις ίδιες προκλήσεις με τους άνδρες συναδέλφους μου, αλλά έχω και τα ίδια οφέλη.

Το δίκτυο της Emirates είναι ιδιαίτερα ποικιλόμορφο και όλοι μας πραγματοποιούμε από πτήσεις πολύ μεγάλης διάρκειας – μέχρι και 15 ώρες – σε πιλοτήρια τεσσάρων ατόμων, μέχρι και μικρά δρομολόγια εντός της περιοχής του Περσικού Κόλπου.

Ο στόλος είναι υπερσύγχρονος, τα αεροσκάφη είναι εξαιρετικά συντηρημένα και το Boeing 777 ακόμη με συναρπάζει. Είναι ένα εξαιρετικό αεροσκάφος, πολύ αξιόπιστο και πολύ εκλεπτυσμένο.

Η «Captain Μάρθα Χατζηηλιάδου» αριστερά και δίπλα της η «First Officer, Dominique Cotte» από την Αυστραλία

Τι τύπου σχόλια έχετε δεχθεί από τους επιβάτες, όταν αυτοί μαθαίνουν ότι στο τιμόνι του αεροσκάφους βρίσκεται μια γυναίκα;
Δυστυχώς δεν έχουμε πια επαφή με τους επιβάτες, αφού η τήρηση των μέτρων ασφαλείας μπαίνουν σε προτεραιότητα. Αλλά εύχομαι απλώς να απολαμβάνουν την πτήση, να νιώθουν ασφαλείς και να θέλουν να ταξιδέψουν ξανά μαζί μας. Ό,τι σχόλια έχω δεχθεί ως τώρα, σε κάθε περίπτωση, είναι θετικά.

Ποιο είναι το πιο απαιτητικό/ δύσκολο κομμάτι της δουλειάς σας και ποιο αυτό που απολαμβάνετε περισσότερο;
Πραγματοποιούμε πτήσεις ανά τον κόσμο σε πολλές διαφορετικές ζώνες ώρας, κάτι που σίγουρα μπορεί να θεωρηθεί δύσκολο. Κάθε φορά όμως που ετοιμάζομαι για απογείωση, το ξέρω ότι όλο αυτό αξίζει τον κόπο και ότι είμαι τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση.

Ποια συμβουλή θα δίνατε στις νέες γυναίκες στην Ελλάδα που έχουν στόχο να ακολουθήσουν τα δικά σας βήματα καριέρας και να γίνουν επαγγελματίες πιλότοι για μια εταιρία σαν την Emirates;
Θα έδινα την ίδια συμβουλή που θα έδινα σε κάθε νέο άνθρωπο, ασχέτως φύλου ή εθνικότητας: Σκληρή δουλειά, συγκέντρωση, ειλικρίνεια και ακεραιότητα. Σε αυτή τη δουλειά, χρειάζεται επίσης και αντοχή γιατί ποτέ δεν θα είναι εύκολη, σαν μια βόλτα στο πάρκο. Πρέπει να δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου κάθε μέρα.

Η παρουσία της στην Emirates

Η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 22 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περίπου 2,4 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάι, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει και τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση προς Νέα Υόρκη συνδέοντας την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο.

Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 3.500 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας. Θα μπορούν ακόμη να απολαύσουν την άριστη φιλοξενία και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσφέρει το διεθνές, πολυπολιτισμικό πλήρωμα της Emirates. Η μεγαλύτερη παγκόσμια αεροπορική εταιρεία του κόσμου

Έχοντας ξεκινήσει τη λειτουργία της με μόλις δύο αεροσκάφη το 1985, η Emirates είναι πλέον η μεγαλύτερη διεθνής αεροπορική εταιρία του κόσμου, με ένα δίκτυο 159 προορισμών, σε έξι ηπείρους, 85 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, το οποίο εξυπηρετείται από έναν εντυπωσιακό στόλο 269 αεροσκαφών, που σήμερα αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από Boeing 777s και Airbus A380s.

Πηγή

Κοινοποίησε το

Κατασκευές Ιστοσελίδων & Προώθηση στα Social Media

Άμεσα και οικονομικά!

#TRENDING NOW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ξέσπασε ο πατέρας του 29χρονου πιλότου που σκοτώθηκε στο Φάντομ

Στην Τατιάνα Στεφανίδου και στο T-live, μίλησε ο πατέρας του 29χρονου υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, Κωνσταντίνος Τουρούτσικας, ένα 24ωρο μετά τον θάνατο του γιου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Γιάννης Βογιατζής: «Στην Κατοχή φάγαμε εν γνώσει μας σκύλο για να ζήσουμε»

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής έκανε μια αναδρομή στη ζωή του και μίλησε για την καριέρα του και την απόφασή του να σταματήσει τις εμφανίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλέτα παρέσυρε και εγκατέλειψε γυναίκα που είχε βγάλει το εγγόνι της βόλτα

Στο νοσοκομείο κατέληξε μια 64χρονη γυναίκα η οποία παρασύρθηκε από μοτοσικλέτα το απόγευμα της Τρίτης, στη Θεσσαλονίκη. Το τροχαίο έγινε γύρω στις 20:15. Κάτω από

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Η λαμπρή λιτάνευση της Αγίας Εικόνος και «τα φαναράκια» στην Ιερά νήσο Τήνο

Μετά την επάνοδο της αγίας Εικόνος τελέσθηκε Τρισάγιο Ώρα 2 το μεσημέρι, ώρα κατά την οποία ευρέθη αγία Εικόνα πραγματοποιήθηκε λαμπρή λιτάνευση με τη συμμετοχή

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

«Μπορώ να κάνω πέντε παιδιά ή μπορώ να υιοθετήσω παιδιά. Είναι δικό μου πρόβλημα και είναι δικό μου θέμα»

Η γνωστή ηθοποιός Τόνια Σωτηροπούλου, είχε μιλήσει σε συνέντευξη της για το στίγμα της πατριαρχίας, στο ζήτημα της μητρότητας και στον γάμο της με τον

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Τήνος: Γιόρτασε τα 200 χρόνια από την εύρεση της Εικόνας της Μεγαλόχαρης – Το έθιμο με τα φαναράκια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιόρτασαν οι Τήνιοι πολίτες την Εύρεση της Παναγίας με την παραδοσιακή λαμπαδηφορία  και τα «Φαναράκια» από τα προπύλαια του Ναού της Παναγίας, ψάλλοντας υπό

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Την οικογένεια του 29χρονου υποσμηναγού επισκέφτηκε ο Φλώρος

Οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ βρέθηκαν στο σπίτι του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα στην Αρκαδία Την οικογένεια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε την οικογένεια του αδικοχαμένου πιλότου

Την οικογένεια του υποσμηναγού Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος έχασε τη ζωή του κατά τη συντριβή του Phantom στη θαλάσσια περιοχή της Ανδραβίδας, επισκέφτηκαν το μεσημέρι

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Οι εμπειρογνώμονες ψάχνουν τι έφταιξε – Συνεχίζονται οι έρευνες για τον Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια εξετάζουν οι εμπειρογνώμονες για την πτώση του αεροσκάφους Φάντομ στην Ανδραβίδα, από την οποία έχασε τη ζωή του ο 29χρονος Μάριος-Μιχαήλ Τουρούτσικας

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Αναίμακτη Αιδοιοπλαστική / Κολποπλαστική, Αισθητική Γυναικολογία, Ανάπλαση Αναζωογόνηση και Σύσφιξη Κόλπου, Αντιμετώπιση κολπικής ξηρότητας και κολπικής ατροφίας

POWERED BY

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα