The Weather
Αθήνα, Αττική
29 Ιανουαρίου, 2023, 10:10 μμ
Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
9°C
 

Ήρθε στην Έλλαδα με 170 ευρώ στην τσέπη, πάλεψε και σήμερα είναι επιχειρηματίας με 1000 στρέμματα

Ήρθε στην Ελλάδα με 170 ευρώ στην τσέπη: Ο Ινδός που έφτασε στη χώρα μας πριν χρόνια με μόνο του όνειρο να χτίσει ξανά τη ζωή του. Ο νεαρός στην τσέπη του είχε μόνο 170 ευρώ, έγινε αγρότης και σήμερα είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που διαθέτει δικά του χίλια στρέμματα γης.

Αληθινή ιστορία: Ο Σπύρος αποφάσισε να επενδύσει στην Ελλάδα

Πριν από 31 χρόνια, ένας άντρας από την Ινδία έφτασε στην Ελλάδα. Στην τσέπη του είχε μόνο 170 ευρώ. Αυτά τα λεφτά δεν τα ακούμπησε ποτέ. Σήμερα ο 49χρονος Ινδός Γκουλτζάρ Σινγ άλλαξε ριζικά τη ζωή του. Ξεκίνησε με το αεροπορικό εισιτήριο αξίας 1.200 δολαρίων (22.000 ρουπίες) και τα 200 δολάρια. Με αυτά τα εφόδια έγινε ένας επιτυχημένος αγρότης επιχειρηματίας στον τομέα των φυλλωδών λαχανικών στα Μέγαρα Αττικής.

Η αληθινή ιστορία του Ινδού που βαφτίστηκε Σπύρος

Στις επτάμισι ώρες πτήσης, διανύοντας 5.779 χλμ με το αεροπλάνο, ο 49χρονος Σπύρος, όπως ονομάζεται σήμερα, ύστερα από τη βάφτισή του στην Ελλάδα, είχε πολύ χρόνο να σκεφτεί. Συγχρόνως συζήτησε με άλλους τρεις συνταξιδιώτες φίλους του για όλα αυτά που θα έκαναν στη γη της επαγγελίας. Έτσι αποκαλούσαν την Ελλάδα, για την δεκαπενθήμερη παραμονή τους. “Άλλωστε, τόσο ήταν η ισχύς της βίζας που είχαμε βγάλει”, επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα, πρόσθεσε “ο πατέρας μου, αγρότης ο ίδιος, πριν από 31 χρόνια μου έδωσε στο χέρι τα 1.200 δολάρια για το αεροπορικό εισιτήριο και τα 200 δολάρια για τα πρώτα μου έξοδα. Μου είπε ότι αυτά τα χρήματα, που ήταν από το υστέρημά του, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Λέγοντάς μου ότι δεν υπάρχουν άλλα, μου έδωσε την ευχή του να βρω τη μοίρα μου στην Ελλάδα. Την οποία λάτρευα από μικρό παιδί”.

Οι τρεις συνταξιδιώτες φίλοι του σαραντάχρονου Σπύρου, με τη λήξη της ισχύος της βίζας τους επέστρεψαν πίσω στο Παντζάμπ της Ινδίας. Ο ίδιος όμως, που από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ξεκίνησε να εργάζεται σε χωράφια στον Ωρωπό και έμεινε.

“Εκεί στα πρώτα χρόνια μου στην Ελλάδα ήταν που η κυρία Αναστασία μού έδωσε το όνομά μου το ελληνικό. Ήταν του αδερφού της, που είχε πεθάνει” θυμάται ο 49χρονος Σπύρος. Σήμερα, 31 χρόνια μετά από την πρώτη ημέρα που αφίχθη στην Ελλάδα, βρίσκεται ακόμη εδώ. Έφερε την Ινδή γυναίκα του και δημιούργησαν οικογένεια. Απέκτησαν δύο παιδιά τον δεκαεξάχρονο Αλέξανδρο και τη δωδεκάχρονη Άννα.

“Όλη την ημέρα, για αρκετά χρόνια, μόνο δούλευα και αποταμίευα” επισήμανε ο 49χρονος Σπύρος. “Το πρώτο διάστημα παραμονής μου στην Ελλάδα έγραφα κάθε ημέρα στους γονείς μου στην Ινδία, όπως έπρατταν το ίδιο και εκείνοι. Μετά, έχοντας δεθεί με το αφεντικό μου, με το οποίο σήμερα είμαστε οικογένεια και συνάδελφοι, δουλεύοντας σε διπλανά κτήματα, η εργασία μου ολοένα και αυξανόταν.

Η ιστορία του αγρότη που ήρθε στην Ελλάδα με 170 ευρώ στην τσέπη

Έτσι, λόγω έλλειψης χρόνου, έγραφα ένα γράμμα την εβδομάδα στην οικογένειά μου και μετά ένα τον μήνα. Τελικά, τους επισκέφτηκα μετά από 10 χρόνια παραμονής μου στην Ελλάδα. Είχα μεγάλη χαρά που βρισκόμουν στο πατρικό μου σπίτι, ωστόσο πραγματικά από την πρώτη κιόλας ημέρας μου στην Ινδία, μου έλειπαν οι άνθρωποί μου στην Ελλάδα. Τελικά, το 2000, ο Ινδός αγρότης με την ελληνική καρδιά, έχοντας κατορθώσει να μαζέψει 5 εκατ. δραχμές, έκανε την πρώτη του επένδυση, αγοράζοντας 25 στρέμματα γης.

“Οι κόποι και ο ιδρώτας μου απέδωσαν καρπούς. Σήμερα, καλλιεργώ 1000 στρέμματα ελληνικής γης σε Μέγαρα, Εύβοια και ορεινή Κορινθία. Διαθέτω και 22 στρέμματα ντομάτα σε δύο διχτυοκήπια, που αποτελούν μια καινοτόμο και οικονομική μέθοδο καλλιέργειας”, επισήμανε ο ίδιος. Προσθέτοντας ότι “βρίσκομαι ήδη σε αναζήτηση γης στο Αξιοχώρι, του δήμου Πολυκάστρου, της επαρχίας Κιλκίς, του ομώνυμου νομού”.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο ίδιος ο 49χρονος Σπύρος, διαθέτει δύο καταστήματα εντός της Κεντρικής Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης. Πουλά τα προϊόντα του στην Κεντρική Λαχαναγορά Αθηνών και Πατρών. Έχει συνεργασίες με τρεις αλυσίδες σούπερ μάρκετ και “κάνει δουλειές” με Βούλγαρους, Ρουμάνους και Πολωνούς, σε πιο εποχική όμως βάση.

“Φέτος βέβαια το καλοκαίρι, έστειλα 10 νταλίκες στην Πολωνία και στην κάθε μία ήταν τοποθετημένα πάνω από 1.400 κιβώτια με άνιθο” επισήμανε. Στο πλαίσιο αυτό, ο 49χρονος Ινδός σημείωσε ότι ευχαριστεί την καλή του τύχη, αφού όπως λέει χαρακτηριστικά, “ήρθα στην Ελλάδα σε καλές εποχές για τη χώρα”.

Υπογραμμίζεται ότι ο 49χρονος Σπύρος καλλιεργεί φυλλώδη λαχανικά, όπως μαϊντανό, σέλινο, κρεμμύδια, σπανάκι, άγρια χόρτα, ρόκα, κόλιανδρο, μάραθο, δυόσμο και βλήτα.

Ο 49χρονος Σπύρος σήμερα είναι ένας καινοτόμος και επιτυχημένος επιχειρηματίας

Αναφερόμενος στην καινοτομία των διχτυοκηπίων, ο ίδιος τόνισε ότι “τα διχτυοκήπια αποτελούν μια απλή κατασκευαστική δομή οριζόντιας μορφής με μεταλλικά μέρη και συρματόσχοινα, τα οποία προσφέρουν υψηλή αντοχή στους ανέμους.

Η πλήρης κάλυψη με εντομολογικά δίχτυα αποκλείουν εντομολογικές και οικολογικές προσβολές και τη χρήση τοξικών φυτοφαρμάκων. Επίσης, προστατεύουν τις καλλιέργειες από έντονες χαλαζοπτώσεις και βροχοπτώσεις. Ο κατάλληλος αερισμός τους επιτρέπει τη φυσιολογική ανάπτυξη των φυτών. Η κατασκευή τους είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, γρήγορης απόσβεσης και ιδανική για την Ελλάδα”.

Ο 49χρονος Σπύρος, δηλώνοντας ένθερμος υποστηρικτής των ταξιδιών, επισήμανε ότι τα τρία αγαπημένα του μέρη στην Ελλάδα είναι η Ρόδος, η Χαλκιδική και η Σαντορίνη.

Εξέφρασε την ελπίδα του να ενισχυθεί το κύμα τουριστών από την Ινδία προς την Ελλάδα. “Η Ινδία είναι μία χώρα με πληθυσμό πάνω από 1,2 δισ. κατοίκων και το 20% αυτών είναι πολύ πλούσιοι. Ακόμη μάλλον δεν έχουν ανακαλύψει τις ομορφιές της Ελλάδας και ελπίζω να το πράξουν άμεσα”.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όμορφη, έχει πολλές ευκαιρίες και πολύ καλό κλίμα. Έχει όλα τα καλά που χρειάζεται για να προοδέψει ένας άνθρωπος αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά και μεράκι για να πετύχει κάποιος.

Παράλληλα, ο ίδιος δεν λησμονεί -και επιμένει μάλιστα να το επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία που του προσφέρεται- να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που τον βοήθησαν να φτάσει εδώ που είναι σήμερα. Τους κατοίκους των Μεγάρων, που του έδειξαν τη φιλοξενία τους, καθώς και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Πηγή

Κοινοποίησε το

Κατασκευές Ιστοσελίδων & Προώθηση στα Social Media

Άμεσα και οικονομικά!

#TRENDING NOW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Kενυάτισα δικαστής: «αΟι νοικοκυρές πρέπει να πληρώνονται καθώς εκτελούν εργασία πλήρους απασχόλησης»

Κατά την προεδρία της σε υπόθεση κληρονομικών διαφορών, έπειτα από διαζύγιο, η γνωστή Κενυάτισα δικαστής Teresiah Matheka δήλωσε ότι είναι άδικο τα δικαστήρια να κρίνουν ότι

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Αυτός 53, εκείνη; Η τεράστια διαφορά ηλικίας του Ατζούν από τη σύντροφό του, γι’αυτήν χώρισε τη 3η σύζυγό του

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί είναι από τους πιο επιτυχημένους παραγωγούς στην Τουρκία. Στη χώρα μας έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από το «Survivor» που αποτελεί προϊον της εταιρείας του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Άρης Σερβετάλης: «Είμαστε βαπτισμένοι εν Θεώ και δεν μπορούμε χωρίς Εκείνον. Ο Θεός σου δίνει κουράγιο όταν εκμηδενίζεται το εγώ σου»

27/1, όλη η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την ταινία «Ο Άνθρωπος του Θεού» μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Η συνταγή που θα σας την ζητάνε όλοι: Αυτό είναι το υλικό στην μαρινάδα του κρέατος που απογειώνει την γεύση του

Η σωστή μαρινάδα, έχει τρια συστατικά: οξύ, λάδι και αρωματικές ύλες. Το λάδι προσδίδει υγρασία στο κρέας ενώ τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά προσθέτουν γεύση.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Λάμπει η αλήθεια: Μάρτυρας κλειδί αθωώνει τον πάτερ Αντώνιο – «Αυτός είπε ότι θα τον καταστρέψει και το έκανε»

Νέα μαρτυρία έρχεται στο «φως» από πρώην τρόφιμο της δομής της Κιβωτού του Κόσμου ο οποίος διηγείται την καθημερινότητά του μέσα στο σπίτι αλλά και

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Φεύγει η «πολική μπάλα» έρχεται το «πολικό ποτάμι»

Όπως ανέφερε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, έρχεται «πολικό ποτάμι» και όπως φαίνεται οι κακοκαιρίες θα συνεχίζονται για… καιρό καθώς έρχονται πυκνά χιόνια και ισχυρές καταιγίδες στην Αττική

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Της κακομοίρας στο Survivor, έξαλλος ο Ατζούν με τις διαρροές: Και τρίτο ζευγάρι στην καλύβα

Οι διαρροές στο Survivor All Star έχουν εκνευρίσει τον Ατζούν, την ώρα που φήμες θέλουν και τρίτο ζευγάρι να επισκέπτεται την περιβόητη καλύβα. Έξαλλος έχει

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Νίκος Μάνεσης: «Η μισή ελληνική τηλεόραση είναι απάτη, δεν δικαιούμαι να το κάνω κι εγώ;»

Το δικό του «καρφί» για την ελληνική τηλεόραση πέταξε ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την ενημερωτική του εκπομπή στον Alpha. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ενός βίντεο από

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Χώρισαν Χρήστος Μάστορας και Γαρυφαλλιά Καληφώνη; Η αινιγματική ανάρτηση του μοντέλου

Μετά το σκηνικό που έγινε με τον Χρήστο Μάστορα και την Γαρυφαλλιά Καλλιφώνη, αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους, μετά το συμβάν που έγινε  με πελάτη

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Αναίμακτη Αιδοιοπλαστική / Κολποπλαστική, Αισθητική Γυναικολογία, Ανάπλαση Αναζωογόνηση και Σύσφιξη Κόλπου, Αντιμετώπιση κολπικής ξηρότητας και κολπικής ατροφίας

POWERED BY

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα