The Weather
Αθήνα, Αττική
20 Μαρτίου, 2023, 8:58 μμ
Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
14°C
 

Ο Γιάννης Τσέρκης, ένας αληθινός μαχητής της ζωής, ζει στην Κάρπαθο και μεγαλώνει μόνος τους 4 γιους του


Ο Γιάννης Τσέρκης, ένας αληθινός μαχητής της ζωής, ζει στην Κάρπαθο και μεγαλώνει μόνος τους 4 γιους του

Στην Κάρπαθο ζει ο Γιάννης Τσέρκης και μεγαλώνει μόνος του τα τέσσερα παιδιά του.

Όταν μιλάς για τα παιδιά όλα είναι χρωματιστά κι έχουν φτερά αγγέλων. Όταν φτάνεις στις αμέτρητες δυσκολίες, που κρύβει το μεγάλωμα τους, τότε οι λέξεις βγαίνουν πιο δύσκολα από τα χείλη κι ακόμη πιο δύσκολα μοιράζεσαι όλα εκείνα που σε μεταμορφώνουν σε γονιό.

Γονιός! Ίσως η μοναδική λέξη που δε μπορεί να αποδώσει το συναίσθημα κι όλα όσα κρύβει ή μπορεί να κρύψει ετούτη η κουβέντα βαθιά μέσα της.

Μία αληθινή Ιστορία για έναν μπαμπά, τον Γιάννη Τσέρκη που μεγαλώνει μόνος του 4 γιους

Ο Γιάννης Τσέρκης είναι 42 χρονών, ζει στα Πηγάδια της Καρπάθου και έχει κάτι που τον κάνει να ξεχωρίζει. Μεγαλώνει μονάχος τέσσερις γιούς. Έχει και τους δυο ρόλους, είναι μάνα και πατέρας!

Ο Θεός τον έβαλε σε μια μεγάλη και μακριά δοκιμασία. Παντρεύτηκε, έκανε τέσσερα παιδιά κι ύστερα όλα μέσα στη σχέση του ήρθαν τα πάνω-κάτω. Όμως η ιστορία, δεν ακολούθησε τη συνηθισμένη οδό, τα παιδιά, αρχικά τα τρία κι έπειτα το πιο μικρό, βρέθηκαν να μεγαλώνουν με τον πατέρα. Αυτό είναι κάτι ασυνήθιστο για την κοινωνία μας, κάτι σχεδόν άγνωστο για τους μικρούς τόπους.

Συνήθως είναι η μάνα, εκείνη που χρεώνεται αυτόν το ρόλο. Έτσι η περίπτωση του Γιάννη γίνεται ένα ξεχωριστό μάθημα ζωής.

Ανοιχτός, ακομπλεξάριστος και πάνω από όλα καθαρός. Δεν προσπαθεί να κρύψει καμιά από τις δυσκολίες που έχει ζήσει, ούτε από τους αμέτρητους φόβους που τον κυνηγούσαν μέρα-νύχτα.

Σήμερα μάλιστα, έχουν περάσει ήδη οκτώ χρόνια και έχει μάθει να κάνει όλες τις δουλειές του σπιτιού. Έγινε ξεφτέρι στη μαγειρική, φτιάχνει γλυκά και συνήθως τις νυχτιές σιδερώνει και συμμαζεύει το σπίτι.

Γιάννης Τσέρκης: Η ζωή μεγαλώνοντας 4 παιδιά

Τα πρωινά, αφού φτιάξει πρωινό, ντύσει και ετοιμάζει τα παιδιά για το σχολείο, πηγαίνει στη δουλειά του. Εδώ και λίγο καιρό είναι μόνιμος εργαζόμενος στον Δήμο Καρπάθου. Παλαιότερα, πέρασε από πολλές εργασίες κι όλες μπροστά στην «καθημερινότητα της μάνας», του φαίνονται παιδικά παιγνίδια! Σε αυτή την μαγική λέξη στάθηκε πολύ ώρα. Μάνα είναι για κείνον είναι όχι μόνο εκείνη που γεννά ένα μωρό, μα εκείνη ή εκείνος που δίνει τη ψυχή και το σώμα του για να το αναθρέψει. Κι όταν βλέπει κάποιους άντρες να αντιμετωπίζουν με απαξία το ρόλο της μάνας, τότε θέλει να φωνάξει, να τους κάνει να δουν τι σημαίνει να έχεις τις ευθύνες του σπιτιού και να μεγαλώνεις παιδιά. Προτείνει λοιπόν σε όποιον αμφιβάλει να αναλάβει για λίγες μέρες αυτόν το ρόλο.

Η ζωή του Γιάννη είναι αφιερωμένη στους γιούς του. Από αυτούς αντλεί μια υπερφυσικά ανεξάντλητη δύναμη και ο ίδιος γίνεται πρότυπο ανθρώπου. Ένα διαρκές παράδειγμα για τη σχεδόν τυφλή σε τέτοια ζητήματα κοινωνία μας.

Στην αρχή του φαινόταν ένας καθημερινός Γολγοθάς. Να ταΐσει με το μπιμπερό το μωρό, να μαγειρέψει για τα άλλα τρία, να φροντίσει και να ασφαλίσει το σπίτι και κάπου στο ενδιάμεσο να βρει και να κάνει μια δουλειά, γιατί τα έξοδα έτρεχαν, ενώ εκείνος είχε μονάχα δυο χέρια. Όλα αυτά, ήθελαν διπλή και τριπλή προσπάθεια για να γίνουν. Επέμεινε, μέχρι να διδαχτεί το σωστό δρόμο.

Θυμάται ότι ανάμεσα στις πολλές δουλειές και για λίγο διάστημα είχε βρει και κάποια νυχτερινά μεροκάματα. Έβαλε λοιπόν μια κάμερα κι έβλεπε τα παιδιά στο κινητό του. Ήταν τέτοιο το άγχος κι η αγωνία του, που κάθε φορά που ένα από τα παιδιά έκλαιγε κι έψαχνε την πιπίλα, εκείνος άφηνε το πόστο του και έτρεχε σπίτι να το φροντίσει.

Ένας μπαμπάς μεγαλώνει μόνος του, τα 4 παιδιά του.

Η κάθε στιγμή έκρυβε μια νέα έκπληξη, όσο μεγάλωναν τα παιδιά τόσο ο Γιάννης σπούδαζε τη τέχνη του να είσαι μάνα και ταυτόχρονα να είσαι και πατέρας.

Ήρθε αντιμέτωπος με το μπούλιγνκ, που έζησαν οι γιοι του από μεγαλύτερα παιδιά μέσα στο σχολείο. Εκείνος, αφού συμβουλεύτηκε ειδικούς επιστήμονες για την αντιμετώπιση του θέματος, πλησίασε και μίλησε με τους γονείς των παιδιών που πλήγωσαν τα δικά του.

Ο Γιάννης Τσέρκης δεν έχει παράπονα από την τοπική κοινωνία. Υπήρξαν και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που στήριξαν τον αγώνα του. Όπως κάποια από τις γειτόνισσες στάθηκε και τον βοήθησε, όταν είχε φέρει τα παιδιά στο νησί, στις δύσκολες στιγμές της αρχής. Το ίδιο και οι άνθρωποι που βάφτισαν τα παιδιά του.

Πατέρας και μάνα ταυτόχρονα, δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρίες ούτε για πισωγυρίσματα και μεμψιμοιρίες, ο Γιάννης σχεδόν από την αρχή έσφιξε τα δόντια και πήρε τις αποφάσεις του.

Πρώτη του σκέψη να κάμει τίμιους και ηθικούς ανθρώπους. Να έχουν τρόπους, να μάθουν να πιστεύουν και να προσεύχονται στο Θεό. Να σέβονται τους μεγαλύτερους. Τα παιδιά του ήθελε να μιλούν στον πληθυντικό, να μάθουν να λένε «παρακαλώ» και «ευχαριστώ». Να προσφέρουν με την καρδιά τους φαγητό και νερό σε όλα τα ζώα. Να μη ζουν μέσα σε γυάλινους κόσμους και παραμύθια.

Γιάννης Τσέρκης: Η ζωή του μοιάζει με μυθιστόρημα

Σήμερα ο μεγαλύτερος γιος του είναι δώδεκα χρονών κι ο μικρότερος επτά, μοιάζει σαν να είναι χθες, όταν τους κρατούσε και τους κοίμιζε όλους μαζί στην αγκαλιά του. Το κρεβάτι του είναι πάντα ανοιχτό κι όλο και κάποιο από τα αγόρια του σκαρφαλώνει και κοιμάται στο πλάι του.

Ένας χωρισμός είναι δύσκολος για τους ενήλικες, πόσο μάλλον για τα παιδιά. Ο Γιάννης φρόντισε να μη φτάνουν στα αυτιά των παιδιών του πικρές κουβέντες για την άλλη πλευρά. Καμιά φορά, όπως λέει ο ίδιος, ακόμη και ένα μικρό ψέμα βοηθά, ώστε να μην αφήσουμε σημάδια, να μην κάνουμε τραύματα στις παιδικές ψυχές. Όσο βέβαια μεγαλώνουν η ειλικρίνεια και η αλήθεια γίνεται μονόδρομος.

Η πληρωμή του Γιάννη είναι καθημερινή, ζει την αγάπη των γιών του κι ο ίδιος καμαρώνει για το χαρακτήρα τους. Η ζωή του μοιάζει με μυθιστόρημα, ο τρόπος που ανέλαβε τα παιδιά, έπειτα οι πρώτες μέρες, το δικαστήριο και ο αγώνας για να τα αναθρέψει.

Δύο στιγμές από τη ζωή του Γιάννη Τσέρκη

Ήταν λίγους μήνες πριν περάσουν τα παιδιά στα χέρια του. Τότε ζούσαν με τη μητέρα τους. Εκείνος βρέθηκε στην πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του. Κάθε βράδυ κοιμόταν μέσα στο παιδικό πάρκο κι άφηνε το σπίτι ξεκλείδωτο. Στη γιορτή της μάνας ο Γιάννης είχε την τιμητική του. Τα παιδιά έκοψαν τριαντάφυλλα, ζωγράφισαν κάρτες και έγραψαν σε εκείνον: «Εμείς είμαστε τα τριαντάφυλλα και εσύ το νερό μας».

Σήμερα, στη γιορτή του πατέρα, οι γιοι του ετοίμασαν ακόμη μια αντίστοιχα τρυφερή έκπληξη που θα κάνει αυτόν τον πατέρα να δακρύσει από ευτυχία.

Πατέρας και μάνα το ίδιο πρόσωπο. Είναι δύσκολη υπόθεση να μεγαλώνεις παιδιά, ακόμη δυσκολότερη για τις μονογονεϊκές οικογένειες. Να όμως που άνθρωποι, όπως ο Γιάννης Τσέρκης ζουν κι αναπνέουν δίπλα μας, δίνουν ελπίδα στο δύστροπο και στριφνό είδος μας. Αυτή είναι η ιστορία μου.

Mπράβο σ΄αυτόν τον υπέροχο άνθρωπο που είναι στη ζωή και μπαμπάς και μαμά για τα τέσσερα παιδιά του, και τα μεγαλώνει όσο πιο όμορφα γίνεται.

Πηγή : ipliroforia.grΤο διαβάσαμε ΕΔΩ

Κοινοποίησε το

Κατασκευές Ιστοσελίδων & Προώθηση στα Social Media

Άμεσα και οικονομικά!

#TRENDING NOW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το αποφάσισαν & τους αιφνιδίασαν όλους: Τρισευτυχισμένοι Λαγούτης-Φεντόρουφ, έκαναν το επόμενο βήμα στη σχέση τους

Όχι μόνο είναι μαζί ο Πέτρος Λαγούτης και η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ αλλά πήραν και την απόφαση να κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους. Η σχέση του

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Η καλλονή κόρη του Παύλου Πολάκη που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της και σαγηνεύει τους άντρες

Ο Πάυλος Πολάκης σίγουρα είναι από τα πρόσωπα των τελευταίων μηνών που συζητιούνται περισσότερο στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά είναι και ένας εκρηκτικός χαρακτήρας που

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

«Μαρτυρικός, αργός και βασανιστικός ο θάνατος του»: Συγκλονίσε η ιατροδικαστής για την δολοφονία του Άλκη Καμπανό

ΟΆλκης υπέστη «μαρτυρικό θάνατο, αργό και βασανιστικό» κατέθεσε η ιατροδικαστής Λήδα- Καλλιόπη Κοβάτση, με την εξέταση της οποίας συνεχίζεται για 15η μέρα, στο Μικτό Ορκωτό

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

To ακατάλληλο πλάνο από το χθεσινό επεισόδιο του Survivor All Star που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Στο Survivor All Star οι μάχες εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων συνεχίζονται με τους παίκτες και τις παίκτριες να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μείνουν

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

«Δεν σέβονται τον πόνο μας και τα παιδιά μας που είναι μέσα στο χώμα»: Ξέσπασε δημόσια ο πατέρας της Αναστασίας Πλακιά

Έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή το «Πρωινό» τη Δευτέρα και ξέσπασε ο πατέρας της κούκλας 20χρονης που χάθηκε στα Τέμπη μαζί με τις δίδυμες ξαδερφούλες

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

«Η μαμά μου δεν έγινε θυσία, δολοφονήθηκε. Θα το θυμάμαι κι όταν όλοι το ξεχάσουν!»

Ο γνωστός ηθοποιός Θοδωρής Ελευθεριάδης έχασε τη μητέρα του, την 55χρονη Μαρία Εγούτ, στη μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη και από τότε έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος. Ο ηθοποιός έκανε

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Ο Χατζηνικολάου απαντά στον Πολάκη: «Άθλιε συκοφάντη, να ζητήσεις εσύ συγγνώμη που ψήφισες μνημόνια»

Η αντίδραση του δημοσιογράφου στα tweet του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Ακούστε το ηχητικό Ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου έδωσε αιχμηρή απάντηση στα tweet του Παύλου Πολάκη, λίγο μετά τη συγγνώμη

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Σιδηροδρομικός σταθμός στη Λάρισα: Για αυτοψία κατευθύνεται ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα οδηγήθηκε στο σταθμό της Λάρισας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διαπιστώσει τα προβλήματα του

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

«Εμετός! Ήρθε η ώρα για μποϊκοτάζ»: Έξαλλοι οι Έλληνες vegan με την νέα διαφήμιση των Jumbo

Πασχαλινά κόκκινα αυγά ως διαστημόπλοια στη Σελήνη, μία στρίπερ-λαγουδάκι να κάνει pole dancing, ένα αρνί στη σούβλα, ποτήρια με μπύρα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Αναίμακτη Αιδοιοπλαστική / Κολποπλαστική, Αισθητική Γυναικολογία, Ανάπλαση Αναζωογόνηση και Σύσφιξη Κόλπου, Αντιμετώπιση κολπικής ξηρότητας και κολπικής ατροφίας

POWERED BY

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα