The Weather
Αθήνα, Αττική
29 Μαρτίου, 2023, 12:28 πμ
Μερικώς νεφελώδης
Μερικώς νεφελώδης
7°C
 

«Πτήση Αγάπης» με 150 παιδιά με αυτισμό, γονείς και συνοδούς


«Πτήση Αγάπης» με 150 παιδιά με αυτισμό, γονείς και συνοδούς

Συνολικά 150 παιδιά με αυτισμό, με τη συμμετοχή γονέων και συνοδών, επιβιβάστηκαν σήμερα σε αεροσκάφος της TUS Airlines η οποία μαζί με το Ιδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων, πραγματοποίησαν την «Πτήση Αγάπης» που αναχώρησε στις 12 το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Λάρνακας και είχε διάρκεια 40 περίπου λεπτών.

Τα παιδιά συνόδευσε στο αεροσκάφος ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος και η σύζυγος του.

Σε δηλώσεις του ανέφερε πως «η πραγματοποίηση της σημερινής πτήσης, είναι μια μοναδική αλλά και αρκετά προοδευτική απόφαση, αφού θα βοηθήσει πολύ στην ευαισθητοποίηση για θέματα αυτισμού και θα δώσει χαρά στα παιδιά και στους γονείς τους».

«Είναι μια πρωτότυπη κίνηση και ευχαριστώ όλους όσοι συμμετείχαν στην διοργάνωση της συγκεκριμένης πτήσης μεταξύ των οποίων την TUS Airways και την Hermes Airports, γιατί οφείλουμε όλοι με τις πράξεις, τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις μας, να ασχοληθούμε με το θέμα του αυτισμού», είπε.

Ο κ. Καρούσος πρόσθεσε ότι «ο αυτισμός είναι μια μάστιγα της σημερινής κοινωνίας και είναι ένα θέμα το οποίο εγώ προσωπικά μαζί με τη σύζυγο μου εδώ και πάρα πολλά χρόνια ασχολούμαστε και συμμετείχαμε σε αρκετές πρωτοβουλίες, γνωρίζοντας έτσι από πρώτο χέρι τα προβλήματα και την ταλαιπωρία των γονέων. Για μένα οι γονείς και ιδιαίτερα οι μητέρες των παιδιών αυτών είναι οι σύγχρονοι ήρωες»

Ο Υπουργός εξέφρασε «ικανοποίηση για την πραγματοποίηση της σημερινής, πρωτότυπης και μοναδικής «Πτήσης Αγάπης», η οποία πετυχαίνει τους στόχους τους».

Κάλεσε «και άλλους να διοργανώσουν τέτοιου είδους πρωτοβουλίες γιατί όσοι περισσότεροι ασχοληθούν με το θέμα του αυτισμού τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε».

Από την πλευρά του ο Χρήστος Πέτρου, Εκτελεστικός Διευθυντής του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων, ανέφερε ότι «παράλληλα με τις βασικές ενέργειες και στόχους μας, που είναι η ενδυνάμωση της ασφάλειας πτήσεων και η ανάπτυξη του τομέα των αερομεταφορών στην Κύπρο, αποφασίσαμε πριν από πέντε περίπου χρόνια, να διοργανώσουμε την πρώτη πτήση αγάπης».

«Η σημερινή είναι η τρίτη τέτοια πτήση και για μας είναι ίσως η πιο σημαντική εκδήλωση που διοργανώνουμε και νοιώθουμε περήφανοι και ικανοποιημένοι, να βλέπουμε τα παιδιά που έρχονται στο αεροδρόμιο μαζί με τους γονείς τους για να πραγματοποιήσουν το ταξίδι», πρόσθεσε.

Ο κ. Πέτρου ευχαρίστησε «τους χορηγούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της πτήσης, δηλαδή την TUS Airline, Hermes Airports, Swissport, ACTS, BP, ΟΠΑΠ Κύπρου και το Υπουργείο Μεταφορών που είναι ο διαχρονικός υποστηρικτής μας και μας βοηθά να διοργανώνουμε τέτοιου είδους εκδηλώσεις».

«Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά που θα πραγματοποιήσουν σήμερα τη πτήση, δεν μπαίνουν ποτέ στο αεροπλάνο ή εάν καταφέρουν να επιβιβαστούν, ζουν εφιαλτικές στιγμές λόγω του άγχους, του θορύβου αλλά και των διαδικασιών», είπε.

Σημείωσε ακόμα ότι «η πτήση που διοργανώνεται δίνει χαρά, ευεξία ίσως και κάποια αυτοπεποίθηση τόσο στα παιδιά όσο και στους γονείς τους».

Από την πλευρά της η Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports ανέφερε ότι «είναι με ιδιαίτερη χαρά που στηρίζουμε για τρίτη χρονιά, την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Μεσογειακού Ιδρύματος Ασφάλειας Πτήσεων. Συνολικά 150 παιδιά θα λάβουν μέρος μαζί με γονείς και συνοδούς στην πτήση αγάπης, η οποία είναι μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης και του τι μπορεί να κατορθώσει κάποιος μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Μία από τις προτεραιότητες της Hermes Airports είπε «είναι η άψογη εξυπηρέτηση όλων των επιβατών χωρίς διακρίσεις». «Έχουμε ειδικά προγράμματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν άτομα, είτε με αυτισμό είτε με άλλες αναπηρίες που μπορεί να φαίνονται ή να μην φαίνονται», ανέφερε και πρόσθεσε πως «γι’αυτό και συμμετέχουμε σήμερα στην συγκεκριμένη εκδήλωση που είναι ενταγμένη στα πλαίσια της προσπάθειας για καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού».

Εξάλλου ο Ahmet Ali, Διευθύνων Σύμβουλος της TUS Airlines είπε πως είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη πτήση. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό γεγονός και γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Ίδρυμα Ασφάλειας Πτήσεων μαζί με τους εταίρους μας την Hermes Airports, BP, Υπουργείο Μεταφορών και Swissport».

Πρόσθεσε ότι «για εμάς το πραγματικά σημαντικό σε ένα γεγονός όπως αυτό, είναι να διασφαλίσουμε ότι όλα τα μέλη της κοινωνίας μας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μια εμπειρία χωρίς άγχος και προβλήματα».

«Τα μέλη της κοινότητας του αυτισμού έχουν το δικαίωμα να βιώνουν τη ζωή στο έπακρο και μέρος αυτού είναι τα αεροπορικά ταξίδια» είπε και σημείωσε πως «αυτό που εμείς προσπαθούμε να κάνουμε σήμερα είναι όχι μόνο να προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία, αλλά να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία για την κοινότητα, η οποία περιλαμβάνει τους γονείς, τους φροντιστές και ολόκληρο το σύστημα».

Ακόμα, ανέφερε «θέλουμε τα παιδιά αυτά να βιώσουν βήμα προς βήμα τη διαδικασία από τη στιγμή που μπαίνεις στο αεροδρόμιο μέχρι να πετάξεις και να επιστρέψεις, για να μειώσουμε και να εξαλείψουμε το άγχος, γιατί τα αεροπορικά ταξίδια είναι μια αγχωτική εμπειρία για όλους. Τα παιδιά με αυτισμό μόλις μπουν στο αεροσκάφος θα μπορούν να δουν το αεροπλάνο, να δουν το πλήρωμα, να αντιληφθούν τι συμβαίνει κατά την πτήση, από την απογείωση, την πλεύση και την προσγείωση, προκειμένου να μειώσει το άγχος που θα έχουν» ανέφερε.

Η πραγματοποίηση της πτήσης αυτής, συνέχισε ο κ. Ali «θα επιτρέψει στην δική μας αεροπορική εταιρεία «να ενημερωθούμε για όλα τα στοιχεία και τμήματα της κοινωνίας μας και να διασφαλίσουμε ότι όλοι έχουν ίσα δικαιώματα με οποιονδήποτε άλλον».

Πηγή : alphanews.liveΤο διαβάσαμε ΕΔΩ

Κοινοποίησε το

Κατασκευές Ιστοσελίδων & Προώθηση στα Social Media

Άμεσα και οικονομικά!

#TRENDING NOW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Μαρία Βοσκοπούλου και η μητέρα της χαμογελούν ξανά και το μοιράζονται με μία φωτό

Σήμερα είναι η ξεχωριστή ημέρα της Άντζελα Γκερέκου, έχοντας γενέθλια και περνώντας τα με τους αγαπημένους της ανθρώπους. Τα γενέθλια και η τρυφερή ανάρτηση Η

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Έρανος για τη μικρή Μαρία που δίνει μάχη με τον καρκίνο – Συγκεντρώθηκαν 32.000 ευρώ

Η μικρή Μαρία από τη Χαλκιδική παραμένει δυνατή και αγωνίζεται για να αφήσει οριστικά πίσω το πρόβλημα υγείας. Ο έρανος έγινε με ταχύτατες διαδικασίες. Η

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Βγήκαν για τα ψώνια τους η Χριστοπούλου με την Παπαγεωργίου και όλοι τις χάζευαν

Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η Έλενα Χριστοπούλου, εκτός από συνεργάτες, είναι και πολύ καλές φίλες. Έχουν δημιουργήσει, ένα δεσμό που αποκαλούνται, οικογένεια. «Με την Έλενα

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Τσακίζει κόκκαλα η κολλητή 2 φοιτητριών που χάθηκαν στα Τέμπη

Η Γιολάντα Τριανταφύλλου, κολλητή φίλη δύο κοριτσιών που σκοτώθηκαν στο δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε στο Πρωινό και στον Γιώργο Λιάγκα. Τα τρία κορίτσια είχαν προγραμματίσει

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Τέσσερις μήνες είχαν να δώσουν σημεία ζωής οι ηλικιωμένες αδερφές που βρέθηκαν νεκρές

Τέσσερις μήνες, είχαν να δώσουν σημεία ζωή οι δυο ηλικιωμένες γυναίκες που βρέθηκαν νεκρές σε προχωρημένη αποσύνθεση στο σπίτι τους στην Γαρίτσα της Κέρκυρας, το

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Αναίμακτη Αιδοιοπλαστική / Κολποπλαστική, Αισθητική Γυναικολογία, Ανάπλαση Αναζωογόνηση και Σύσφιξη Κόλπου, Αντιμετώπιση κολπικής ξηρότητας και κολπικής ατροφίας

POWERED BY

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα