The Weather
Αθήνα, Αττική
20 Μαρτίου, 2023, 8:04 μμ
Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
15°C
 

Τι δώρο θα ψωνίσετε σήμερα στον Άδωνι Γεωργιάδη έχει γενέθλια;


Τι δώρο θα ψωνίσετε σήμερα στον Άδωνι Γεωργιάδη έχει γενέθλια;

Γίνεται 50 χρονών σήμερα ο Υπουργός Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης.

 

Τα πρώτα χρόνια

Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Νοεμβρίου του 1972.  Κατάγεται από το Αμύνταιο της Φλώρινας και μεγάλωσε στην Εκάλη της Αθήνας.

Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Λύκειο της Νέας Ερυθραίας, και αργότερα στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Εκεί οργανώθηκε αρχικά στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και έπειτα στους «Νέους Ορίζοντες», την οργάνωση νεολαίας της Πολιτικής Ανοιξης.

Τον Μάρτιο του 1992 ήταν μέλος της ομάδας «Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ελληνικής Ιστορίας» (ΠΠΕΙ) που προκάλεσε τη σύγκληση φοιτητικής συνέλευσης για το Μακεδονικό. Ο Γεωργιάδης ήταν κεντρικός ομιλητής της ομάδας, που διακίνησε ένα φυλλάδιο με βιβλιογραφικές αναφορές σε υποστηρικτές της δικτατορίας και αρχαίους Έλληνες συγγραφείς.

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Εκδόσεις και εκπομπές

Το 1990 απεβίωσε ο πατέρας του και ιδρυτής των εκδόσεων Γεωργιάδη, Αθανάσιος Γεωργιάδης, και το έργο του ανέλαβε για τα επόμενα τρία χρόνια η μητέρα του, Παρασκευή Βλασσοπούλου. Όταν το 1993 απεβίωσε η μητέρα του, ο Άδωνις Γεωργιάδης έγινε επικεφαλής των εκδόσεων. Από τότε είναι και διευθυντής των περιοδικών «Ελλήνων Ιστορία» και «Ελληνική Αγωγή». To 1994 ίδρυσε το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών «Ελληνική Αγωγή» με σκοπό την διδασκαλία των αρχαίων ελληνικών. Το 1998, σε συνεργασία με τον δημοσιογράφο Κώστα Χούντα, διηύθυνε τον ραδιοφωνικό σταθμό «Ηρόδοτος 107,4».

Αργότερα, συνεργάστηκε με τηλεοπτικούς σταθμούς παρουσιάζοντας τις εκπομπές «Ελληνική Αγωγή» στον Blue Sky και «Ελλήνων Έγερσις» αρχικά στον Τηλεάστυ και έπειτα στο Kontra Channel, με αντικείμενο τον πολιτικό σχολιασμό και την προώθηση βιβλίων του, κυρίως ιστορικού και φιλολογικού περιεχόμενου. Τα βιβλιοπωλεία των εκδόσεων Γεωργιάδη έχουν αποτελέσει επανειλημμένα στόχο εμπρηστικών και τρομοκρατικών επιθέσεων.

Τον Νοέμβριο του 2017 και ύστερα από τη τηλεοπτική προώθηση «νανογιλέκων», όπως χαρακτηρίστηκαν, μέσω της εκπομπής του, προβλήθηκαν ανυπόστατοι ισχυρισμοί για υποτιθέμενες θεραπευτικές ιδιότητες. Ο Άδωνις Γεωγιάδης βρέθηκε στο επίκεντρο κριτικής από μερίδα του τύπου για ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς με σκοπό τη παραπλάνηση των τηλεθεατών. Λίγες ημέρες μετά ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τις τηλεπωλήσεις.

Καταδίκες

Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο αδερφός του, Λεωνίδας, καταδικάστηκαν ως εκδότες πρωτόδικα για προσβολή πνευματικής περιουσίας. Η δικαιοσύνη έκρινε ότι δύο βιβλία της Ἀννας Τζιροπούλου Ευσταθίου που εκδίδονταν από τον εκδοτικό τους οίκο, «Ελληνική Αγωγή ΕΠΕ», αποτελούσαν αντιγραφή ιδεών τρίτων χωρίς άδεια.

Συγγραφικό έργο

Στο βιογραφικό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, ο Γεωργιάδης αναφέρει ότι «ως συγγραφεύς έχει κυκλοφορήσει τρία βιβλία». Το πρώτο βιβλίο είναι ένας Οδηγός αρχαίων ελληνικών νομισμάτων, που αποτελείται από δύο μέρη, από τα οποία το πρώτο βασίζεται σε μια εργασία που είχε εκδώσει ο πατέρας του Γεωργιάδη, Αθανάσιος, το 1979, και το δεύτερο αποτελεί αντιγραφή ενός καταλόγου αρχαίων νομισμάτων έκτασης 120 σελίδων του Βρετανού νομισματολόγου Μπάρκλεϊ Χεντ.

Το δεύτερο βιβλίο του Γεωργιάδη είναι το «Ομοφυλοφιλία στην αρχαία Ελλάδα: ο μύθος καταρρέει». Στο βιβλίο, σύμφωνα με το Γεωργιάδη, «καταρρίπτονται οι μύθοι της ομοφυλοφιλίας στην Ελλάδα με επιστημονικές εξηγήσεις». Το βιβλίο χρησιμοποιεί μεταξύ άλλων ως πηγές τις εκπομπές του Κωνσταντίνου Πλεύρη και η αξιοπιστία του αμφισβητείται.

Το τρίτο βιβλίο είναι ιστορικό μυθιστόρημα, γύρω από την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τον Οθωμανό σουλτάνο Μωάμεθ το Β΄ το 1453 με τίτλο Θεοδώρα Φραντζή: Η Άλωσις. Το σύγγραμμα αποτελεί κατά 99% αντιγραφή μυθιστορήματος του Αγγλικανού ιερωμένου Τζον Μέισον Νηλ, που είχε δημοσιευθεί το 1857 και μεταφραστεί στην καθαρεύουσα τρία χρόνια αργότερα. Ο Γεωργιάδης απλούστευσε τη γλώσσα, παρουσίασε τον πρωταγωνιστή ως Έλληνα με το όνομα «Νικηφόρος» έναν βασικό πρωταγωνιστή, που στο πρωτότυπο μυθιστόρημα ήταν Βάραγγος, και προσέθεσε νέο χαρακτήρα, τον Εβραίο σύμβουλο του Μωάμεθ που εμφανίζεται να δηλώνει ότι σιχαίνεται τους Έλληνες.

Πολιτική σταδιοδρομία

ΛΑ.Ο.Σ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πολιτεύτηκε με το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑ.Ο.Σ) του Γιώργου Καρατζαφέρη, στον οποίο εντάχθηκε το Νοέμβριο του 2003. Υπήρξε υποψήφιος του κόμματος για τη νομαρχία Αθηνών στις νομαρχιακές εκλογές του 2006. Στις βουλευτικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007 εξελέγη βουλευτής με το ΛΑΟΣ στην Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών. Κατά τη περίοδο 2007-2008 άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή για τους χειρισμούς της στο Μακεδονικό ζήτημα και την επιδίωξη εξεύρεσης μιας σύνθετης ονομασίας, καταγγέλλοντας υπαναχώρηση από τη θέση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 1992. Επίσης, κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ότι «ξεπούλησε τη Μακεδονία» και την Ντόρα Μπακογιάννη ως «εθνικά επικίνδυνη». Επανεκλέχτηκε βουλευτής του ΛΑΟΣ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.

Τον Φεβρουάριο του 2010 εκφώνησε ομιλία σε συλλαλητήριο εναντίον του νόμου Ραγκούση για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε μετανάστες δεύτερης γενιάς, το οποίο είχε διοργανωθεί από διάφορες ακροδεξιές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων τη νεολαία του ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή. Αργότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπήρξε υποψήφιος του ΛΑΟΣ για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής στις περιφερειακές εκλογές τις 7ης Νοεμβρίου 2010. Ως τρεις κύριους προεκλογικούς στόχους είχε θέσει την αντιμετώπιση του παραεμπορίου με σύσταση ενός ειδικού σώματος, παύση κατασκευής του μουσουλμανικού τεμένους στον Βοτανικό και κατασκευή τοπικών αγορών στις μεγάλες πόλεις του λεκανοπεδίου της Αττικής για την τόνωση της οικονομίας. Στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο συνδυασμός του Γεωργιάδη “Αττική Οδός” ήρθε 6ος με 93.937 ψήφους (6,57%).

Κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου

Στις 11 Νοεμβρίου 2011 τοποθετήθηκε υφυπουργός ανάπτυξης με αρμοδιότητα την ναυτιλία στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ως υφυπουργός επέφερε την άρση του καμποτάζ,  η οποία εξαγγέλθηκε από τον ίδιο ως μέτρο που θα οδηγούσε σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2-3 δισ. ευρώ,] αλλά ως το 2016 δεν είχε ουσιαστικό οικονομικό αποτέλεσμα. Παραιτήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2012 και στις 13 Φεβρουαρίου, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ, καθώς υπερψήφισε το «Μνημόνιο ΙΙ» αντίθετα από την γραμμή του κόμματος.

Νέα Δημοκρατία

Στις 17 Φεβρουαρίου 2012 προσχώρησε στη Νέα Δημοκρατία, έχοντας παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα. Εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Β΄ Αθηνών στις εκλογές στις 6 Μαΐου 2012 και εκ νέου στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Το Μάρτιο του 2013 διέγραψε από το διαδίκτυο το φόρουμ που διατηρούσε με την ονομασία «Εκκλησία του δήμου», στο οποίο συμμετείχε συνδιαλεγόμενος με ομοϊδεάτες του, εκφράζοντας τις απόψεις του και μεταξύ άλλων καταφερόμενος εναντίον στελεχών της ΝΔ.

Υπουργείο Υγείας

Στις 25 Ιουνίου 2013 τοποθετήθηκε Υπουργός Υγείας στη συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Ως υπουργός Υγείας θεσμοθέτησε τη δωρεάν νοσηλεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ περίπου 2.000.000 ανασφάλιστων πολιτών με ετήσια κρατική δαπάνη 340 εκατ. ευρώ, και πέτυχε την ενίσχυση χρήσης γενόσημων φαρμάκων, πλήρη έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, την έγκριση 470 πρωτότυπων φαρμάκων και ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ. Επί Υπουργίας του, το 2013, εκπονήθηκε ένα σχέδιο αναδιαμόρφωσης του χώρου της Υγείας, το οποίο περιελάμβανε αξιολόγηση και κινητικότητα γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και αλλαγή χρήσης και συγχωνεύσεις νοσοκομειακών μονάδων, από τις οποίες προβλεπόταν εξοικονόμηση περίπου 32 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη.

Το συγκεκριμένο σχέδιο προκάλεσε αντιδράσεις από τοπικούς φορείς και εργαζόμενους των μονάδων υγείας, οι οποίοι θεώρησαν ότι οδηγεί σε υποβάθμιση και υπολειτουργία των νοσοκομείων. Συνολικά σταμάτησαν τη λειτουργία τους πέντε νοσοκομεία από το Εθνικό Σύστημα Υγείας,  χωρίς να επιβαρυνθούν τα υπόλοιπα νοσοκομεία κατά δήλωση του ίδιου του Γεωργιάδη,  και οι ετήσιες φαρμακευτικές δαπάνες μειώθηκαν, με συνολική εξοικονόμηση 3 δις ευρώ.

 Ανάμεσα στα νοσοκομεία που σταμάτησαν τη λειτουργία τους με μεταφορές κλινικών και προσωπικού συμπεριλαμβάνονται το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο Παναγία Θεσσαλονίκης, το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων και το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα».

Το έτος 2014 οι δαπάνες στον τομέα της υγείας ήταν κατά 300 εκατομμύρια μειωμένες σε σχέση με το 2013.  Για το 2014, ο στόχος της φαρμακευτικής δαπάνης ήταν 2 δις ευρώ, μειωμένος κατά 20% σε σχέση με το 2013, ενώ το ίδιο έτος ορίστηκε πλαφόν στη συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων με σκοπό να αποφευχθούν υπερβάσεις στις φαρμακευτικές δαπάνες που θα είχαν ως αποτέλεσμα την επιστροφή των χρημάτων από τις φαρμακευτικές εταιρείες, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές στον ΕΟΠΥΥ, με βάση συμφωνία που είχε γίνει με την τρόικα το προηγούμενο έτος («claw back»).  Επίσης, το 2014 θεσμοθετήθηκαν αλλαγές και στους κανόνες λειτουργίας των νοσοκομείων, με αλλαγές στον τρόπο υποδοχής και τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και τον τρόπο εργασίας του προσωπικού, σύμφωνα με τα πρότυπα λειτουργίας νοσοκομείων της υπόλοιπης Ευρώπης και τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο τότε Πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βαρνάβας κατηγόρησε τον Άδωνη Γεωργιάδη ότι επί υπουργίας του δεν τακτοποιήθηκαν οι ελλείψεις του ΕΣΥ σε γιατρούς και ταυτόχρονα παρέμεναν απλήρωτες εφημερίες των νοσοκομειακών γιατρών.

Εκπρόσωπος ΝΔ και Υπουργός Ανάπτυξης

Τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Γεωργιάδης ορίστηκε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας. Στις Εθνικές Εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών με αριθμό ψήφων 70.853 και στις Εθνικές Εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου 2015 επανεξελέγη στην Β΄ περιφέρεια Αθηνών.

Τον Σεπτέμβριο του 2015 έλαβε το 11,40% των ψήφων και κατετάγη τέταρτος στον Α΄ γύρο των εσωκομματικών εκλογών, με αποτέλεσμα να μην περάσει στον Β΄ γύρο. Στον Β΄ γύρο υποστήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι θα ανανεώσει την παράταξη. Ο Μητσοτάκης εξελέγη Πρόεδρος της ΝΔ στον Β΄ Γύρο και στις 18 Ιανουαρίου ο Άδωνις ορίστηκε ως ένας από τους δύο Αντιπροέδρους του κόμματος, μαζί με τον Κωστή Χατζηδάκη, με αρμοδιότητα το συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου.

Στις Εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχθηκε στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία, λαμβάνοντας συνολικά 67.966 ψήφους.  Στις 9 Ιουλίου 2019, ο Άδωνις Γεωργιάδης ορκίστηκε Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κριτική

Αντισημιτισμός

Τον Ιούλιο του 2006, όντας υποψήφιος νομάρχης Αθηνών, η στήλη «Ιός» της Ελευθεροτυπίας δημοσίευσε ότι στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή που παρουσίαζε «Ελλήνων Έγερσις», ο Γεωργιάδης πωλούσε και εκθείαζε βιβλία εθνικιστικού περιεχομένου, μεταξύ αυτών και το αντισημιτικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη, Εβραίοι: Όλη η αλήθειαΟ Γεωργιάδης απέστειλε εξώδικο με το οποίο ισχυριζόταν ότι απλώς εμπορευόταν το βιβλίο χωρίς να το διαφημίζει και ότι διαφωνεί ιδεολογικά με το περιεχόμενό του. Ο «Ιός» απάντησε ότι τα βιβλία που παρουσιάζονται στην εκπομπή εντάσσονται στην ιδεολογική ατζέντα που προωθεί ο Γεωργιάδης και δημοσίευσε απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα των εκπομπών στα οποία ο Γεωργιάδης επαινούσε τα στοιχεία και το έργο του Πλεύρη, το οποίο πουλούσε μαζί με βιβλία του αρνητή του Ολοκαυτώματος Ροζέ Γκαρωντύ.

Σε συνέντευξή του τον Ιούνιο του 2007 ο Γεωργιάδης δήλωσε ότι «ακόμα κι αν είναι πλαστά, τα «Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών εφαρμόζονται πλήρως» και ότι «οι Εβραίοι κάνουν τη δουλειά τους τόσο καλά ώστε σήμερα μπορούν και ελέγχουν σε ποσοστό 80% τουλάχιστον την αμερικανική εξωτερική πολιτική, ενώ οι ίδιοι είναι ένα έθνος ολίγων εκατομμυρίων».[85] Τον ίδιο μήνα κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη μήνυση του Κωνσταντίνου Πλεύρη εναντίον μελών του ΚΙΣ και του ΕΠΣΕ, που είχαν προσφύγει δικαστικά εναντίον του Πλεύρη ότι το βιβλίο του Πλεύρη «σε κανένα σημείο δεν εγκρίνει ή προτρέπει άλλους ανθρώπους σε ενέργειες εναντίον των Εβραίων, ούτε δικαιολογεί παρόμοιες πράξεις που έχουν κάνει άλλοι κατά το παρελθόν».Όταν η πρωτόδικη καταδίκη του Πλεύρη ανατράπηκε σε δεύτερο βαθμό, ο Γεωργιάδης ξεκίνησε και πάλι να πουλάει το εν λόγω βιβλίο μαζί με άλλα συγγράματα του. Στις τηλεοπτικές εκπομπές που παρουσίαζε, είχε υιοθετήσει πολλαπλές θέσεις αρνητών του Ολοκαυτώματος.

Τον Οκτώβριο του 2015, όντας υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, χαρακτήρισε την εμπλοκή του με το βιβλίο του Πλεύρη για τους Εβραίους «το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής μου καριέρας μέχρι σήμερα», αλλά τόνισε ότι ποτέ δεν υπήρξε αντισημίτης. Τον Ιανουάριο του 2017, ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, ζήτησε δημόσια συγνώμη που είχε «συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια» στους Έλληνες Εβραίους και που «υποστήριξε και προώθησε το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη». 

Επικρίσεις για ομοφοβία και ρατσισμό

Έχει κατηγορηθεί για ομοφοβία και ρατσισμό, ενώ με άρθρο του το 2011 τάχθηκε κατά του δημάρχου των Αθηνών για αντι-χριστιανικές αντιλήψεις και για ακατανόητη στήριξη στους “μουσουλμάνους” της Αθήνας και την παρέλαση ομοφυλοφίλων της πόλης. Το 2015 δήλωσε ότι είναι υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων, αλλά κατά της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Έχει εκφράσει την αντίθεση του με την εισροή μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ κάποιες από τις απόψεις του έχουν χαρακτηριστεί ξενοφοβικές με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα όταν σε συνέντευξη του το 2013 σε ραδιόφωνο του Βόλου είχε δηλώσει ότι «Ένας από τους στόχους είναι ότι πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ανεπιθύμητοι στην Ελλάδα»

Αντικομμουνιστικές δηλώσεις

Όντας πολιτευτής του ΛΑΟΣ είχε αναφερθεί στα γεγονότα του πολυτεχνείου, λέγοντας ότι δεν υπήρξαν ποτέ θύματα στο Πολυτεχνείο, ενώ όσα συνέβησαν αποτέλεσαν «τον ιδρυτικό πολιτικό μύθο της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην Ελλάδα».  Λίγα χρόνια αργότερα εμφανίστηκε σε βίντεο να φωνάζει σύνθημα που αποδίδεται στον Γιόζεφ Γκαίμπελς σε συνάντηση του κόμματος. Αρχικά, ο ίδιος απάντησε ότι το υλικό είναι πλαστό, αλλά αργότερα ο ίδιος ανέφερε ότι είναι αληθινό και πως το τραγούδι είναι Βορειοηπειρώτικο.

Ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, επανατοποθετήθηκε για το θέμα των νεκρών του Πολυτεχνείου, αναφέροντας ότι υπήρξαν κάποιοι νεκροί στους γύρω δρόμους.

Ψευδοεπιστημονικές απόψεις

Του έχει ακόμη ασκηθεί κριτική για υποστήριξη ψευδοεπιστημονικών γλωσσολογικών απόψεων. Έχει προβάλει σε τηλεοπτικές εκπομπές του ως «πολύ σημαντικά» τα βιβλία του κύριου κυβερνητικού εκπρόσωπου κατά την περίοδο της Χούντας και μετέπειτα θεωρητικού της άκρας δεξιάς, Γεώργιου Γεωργαλά. Άρθρο στο Columbia Journalism Review τον Μάιο του 2019, ανέφερε πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έχτισε τη πολιτική του καριέρα βασιζόμενος σε διάδοση ψευδών ειδήσεων, αναπαράγοντας με αυτό το τρόπο ψευδοεπιστημονικό και εθνικιστικό λόγο.


Προσωπική ζωή

Στις 22 Ιουνίου 2009 παντρεύτηκε την Ευγενία Μανωλίδου με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιους.

Το διαβάσαμε ΕΔΩ

Κοινοποίησε το

Κατασκευές Ιστοσελίδων & Προώθηση στα Social Media

Άμεσα και οικονομικά!

#TRENDING NOW

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

To ακατάλληλο πλάνο από το χθεσινό επεισόδιο του Survivor All Star που κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Στο Survivor All Star οι μάχες εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων συνεχίζονται με τους παίκτες και τις παίκτριες να κάνουν ό,τι χρειαστεί για να μείνουν

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

«Δεν σέβονται τον πόνο μας και τα παιδιά μας που είναι μέσα στο χώμα»: Ξέσπασε δημόσια ο πατέρας της Αναστασίας Πλακιά

Έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή το «Πρωινό» τη Δευτέρα και ξέσπασε ο πατέρας της κούκλας 20χρονης που χάθηκε στα Τέμπη μαζί με τις δίδυμες ξαδερφούλες

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

«Η μαμά μου δεν έγινε θυσία, δολοφονήθηκε. Θα το θυμάμαι κι όταν όλοι το ξεχάσουν!»

Ο γνωστός ηθοποιός Θοδωρής Ελευθεριάδης έχασε τη μητέρα του, την 55χρονη Μαρία Εγούτ, στη μεγάλη τραγωδία στα Τέμπη και από τότε έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος. Ο ηθοποιός έκανε

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Ο Χατζηνικολάου απαντά στον Πολάκη: «Άθλιε συκοφάντη, να ζητήσεις εσύ συγγνώμη που ψήφισες μνημόνια»

Η αντίδραση του δημοσιογράφου στα tweet του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Ακούστε το ηχητικό Ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου έδωσε αιχμηρή απάντηση στα tweet του Παύλου Πολάκη, λίγο μετά τη συγγνώμη

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Σιδηροδρομικός σταθμός στη Λάρισα: Για αυτοψία κατευθύνεται ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει απάντηση στο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σήμερα οδηγήθηκε στο σταθμό της Λάρισας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διαπιστώσει τα προβλήματα του

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

«Εμετός! Ήρθε η ώρα για μποϊκοτάζ»: Έξαλλοι οι Έλληνες vegan με την νέα διαφήμιση των Jumbo

Πασχαλινά κόκκινα αυγά ως διαστημόπλοια στη Σελήνη, μία στρίπερ-λαγουδάκι να κάνει pole dancing, ένα αρνί στη σούβλα, ποτήρια με μπύρα σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Αποκαλυπτική έρευνα: Εισροή θαλασσινού νερού στο ολοκαίνουργιο μετρό Πειραιά

Αποκαλυπτική δημοσιογραφική έρευνα αναδεικνύει «391 βλάβες και εισροή θαλασσινού νερού από το λιμάνι του Πειραιά στη νέα γραμμή μετρό» που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο, κόστισε

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ >

Αναίμακτη Αιδοιοπλαστική / Κολποπλαστική, Αισθητική Γυναικολογία, Ανάπλαση Αναζωογόνηση και Σύσφιξη Κόλπου, Αντιμετώπιση κολπικής ξηρότητας και κολπικής ατροφίας

POWERED BY

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookie από το Google για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie. Μάθετε Περισσότερα